Tento šalát chutí celej rodine, klasiku s majonézou už pár rokov nerobím. tento šalátik je lahodný, ľahký a určite vám po ňom nebude ťažko.
Šalát mám relácie o varené od šéfkuchára.
Ešte musím povedať, že on nepoužil sterilizovanú zmes hrášok, kukurica, mrkva, ale všetko si pekne uvaril.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ja používam sterilizovanú zeleninu.
Potrebujeme:
2 kg zemiakov – uvaríme klasicky v šupke
10 ks kyslé uhorky
2-3 lyžice horčice
500 g zaváraný hrášok mrkva a kukurica
300 g biely grécky jogurt (2 alebo 10%)
3 vajcia
1 cibuľa
Soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Zo všetkého najskôr pripraviť zemiaky.
Umyjeme ich a uvaríme v šupke v zľahka osolenej vode.
V šupke uvarené zemiaky si očistíme.
Pretlačíme, alebo nakrájame ako zvyčajne.
Dáme do misy.
Vajíčka uvaríme natvrdo.
Necháme vychladnúť a očistíme.
Nakrájané vajíčka pridáme do misy.
Pridáme aj nakrájané uhorky, scedenú zeleninu.
Cibuľu si zľahka opražíme na panvici a pridáme do šalátu.
Pripravíme si zálievku.
Jogurt si zmiešame s horčicou.
Ochutíme koreím, soľou a kvapkou citrónovej šťavy.
Primiešame k zelenine.
Ešte podľa vkusu dosolíme, dokoreníme.
Môžeme podávať.
prajeme vám dobrú chuť! :-)