Neodolateľné škoricové a kakaové slimáky z cesta vzdušného ako obláčik.
Budete prekvapení, ako je to jednoduché a výsledkom budete ohromení.
Vynikajúci recept na najlepšie domáce škoricové slimáky z youtube kanála Rezepte von Roman.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
200 ml teplej vody
7 g sušeného droždia (2 ČL)
1 PL kryštálového cukru
110 ml rastlinného oleja
1 vajce
110 ml jogurtu
1 ČL soli
600-650 g univerzálnej pšeničnej múky
100 g masla
Na plnku:
4 ČL kryštálového cukru
1 ČL škorice
1 ČL kakaa
Na potretie:
1 žĺtok
1 PL mlieka
Postup:
Do misky nalejeme teplú vodu.
Nasypeme droždie.
Pridáme cukor a olej.
Potom pridáme vajce a jogurt.
Nasypeme soľ.
Metličkou vymiešame, kým sa všetky suroviny nerozpustia.
Po častiach preosejeme do zmesi múku.
Špachtľou dobre premiešame.
Cesto miesime na stole 4-5 minút.
Cesto by malo byť hladké a nemalo by sa lepiť na ruky.
Misku vymastíme rastlinným olejom.
Vložíme cesto, prikryjeme fóliou a utierkou a necháme kysnúť 45-50 minút.
Po uplynutí doby vytlačíme z nakysnutého cesta vzduch.
Potom cesto položíme na stôl a rozdelíme na dve rovnaké časti.
Obe časti zrolujeme do gule.
Cesto posypeme múkou a vyvaľkáme obdĺžnik s rozmermi 30 cm x 40 cm.
Rozvaľkané cesto potrieme zmäknutým maslom.
Cesto zložíme do obálky a potrieme maslom (viď video).
Potom cesto preložíme cez seba na tretiny (viď video).
Takto zložené cesto položíme na vymastený tanier a prekryjeme utierkou.
Rovnaký proces zopakujeme aj s druhým cestom.
Cesto prikryjeme a necháme 25-30 minút odpočívať.
Po uplynutí doby cesto preložíme na stôl a vyvaľkáme obdĺžnik s rozmermi 30 cm x 40 cm.
V jednej malej miske zmiešame cukor so škoricou a v druhej kakao s cukrom.
Cesto posypeme škoricou a nakrájame na pásiky široké 3-3,5 cm.
Potom zrolujeme.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a rolky stlačíme rukou.
To isté zopakujeme aj s druhým kusom cesta.
Plech prikryjeme utierkou a necháme 25-30 minút odpočívať.
V menšej miske zmiešame mlieko so žĺtkom a zmesou potrieme slimáky.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 27-30 minút pri teplote 180°C.
Na posledných 5-6 minút prikryjeme alobalom alebo papierom na pečenie, aby sme zabránili spáleniu.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: