Recept s ktorým som vyhral cenu CUKRÁRA: To cesto je neskutočné – jemné, nadýchané a bombové!

Vynikajúci recept na najlepšie domáce škoricové slimáky.

Neodolateľné škoricové a kakaové slimáky z cesta vzdušného ako obláčik.

Budete prekvapení, ako je to jednoduché a výsledkom budete ohromení.

 

 

Vynikajúci recept na najlepšie domáce škoricové slimáky z youtube kanála Rezepte von Roman.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

200 ml teplej vody

7 g sušeného droždia (2 ČL)

1 PL kryštálového cukru

110 ml rastlinného oleja

1 vajce

110 ml jogurtu

1 ČL soli

 

 

600-650 g univerzálnej pšeničnej múky

100 g masla

Na plnku:

4 ČL kryštálového cukru

1 ČL škorice

1 ČL kakaa

Na potretie:

1 žĺtok

1 PL mlieka

 

 

Postup:

Do misky nalejeme teplú vodu.

Nasypeme droždie.

Pridáme cukor a olej.

 

 

Potom pridáme vajce a jogurt.

Nasypeme soľ.

Metličkou vymiešame, kým sa všetky suroviny nerozpustia.

 

 

Po častiach preosejeme do zmesi múku.

Špachtľou dobre premiešame.

Cesto miesime na stole 4-5 minút.

 

 

Cesto by malo byť hladké a nemalo by sa lepiť na ruky.

Misku vymastíme rastlinným olejom.

Vložíme cesto, prikryjeme fóliou a utierkou a necháme kysnúť 45-50 minút.

 

 

Po uplynutí doby vytlačíme z nakysnutého cesta vzduch.

Potom cesto položíme na stôl a rozdelíme na dve rovnaké časti.

Obe časti zrolujeme do gule.

 

 

Cesto posypeme múkou a vyvaľkáme obdĺžnik s rozmermi 30 cm x 40 cm.

Rozvaľkané cesto potrieme zmäknutým maslom.

Cesto zložíme do obálky a potrieme maslom (viď video).

 

 

Potom cesto preložíme cez seba na tretiny (viď video).

Takto zložené cesto položíme na vymastený tanier a prekryjeme utierkou.

Rovnaký proces zopakujeme aj s druhým cestom.

 

 

Cesto prikryjeme a necháme 25-30 minút odpočívať.

Po uplynutí doby cesto preložíme na stôl a vyvaľkáme obdĺžnik s rozmermi 30 cm x 40 cm.

V jednej malej miske zmiešame cukor so škoricou a v druhej kakao s cukrom.

 

 

Cesto posypeme škoricou a nakrájame na pásiky široké 3-3,5 cm.

Potom zrolujeme.

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a rolky stlačíme rukou.

 

 

To isté zopakujeme aj s druhým kusom cesta.

Plech prikryjeme utierkou a necháme 25-30 minút odpočívať.

V menšej miske zmiešame mlieko so žĺtkom a zmesou potrieme slimáky.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 27-30 minút pri teplote 180°C.

Na posledných 5-6 minút prikryjeme alobalom alebo papierom na pečenie, aby sme zabránili spáleniu.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes