Bravčové karé z PANČUCHY bez chémie a konzervantov. Neexistuje je lepšie domáce mäso. Zvládne to aj dieťa!

Pripravte si túto mäsovú delikatesu. Sušené bravčové karé si vás určite získa!

Snívate o úžasnom sušenom mäse ako zo stredomorských krajín?

Sušené bravčové karé si ľahko pripravíte aj doma!

Všetko, čo potrebujete, je pančucha!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vyskúšajte tento recept podľa portálu newsy.gotujmy.

Nezľaknite sa ani poriadne dlhého zoznamu korenín a ešte dlhšieho zoznamu následných krokov pri príprave tejto domácej mäsovej pochúťky.

Na rozdiel od zdania nie je príprava sušeného surového bravčového karé doma vôbec náročná.

 

 

Čo by ste si mali pripraviť na výrobu vlastného sušeného bravčového karé?

Jediné, o čo sa musíte postarať, je kus mäsa a pančuchy alebo iný priedušný materiál, napríklad gáza.

To si vyžaduje trochu trpezlivosti.

Mäso musí odpočívať v cukre, soli a korení.

 

 

Potom ho treba nechať pomaly dozrieť na teplom mieste.

Po necelých dvoch týždňoch si budete môcť pochutnať na sušenom bravčovom karé takmer ako zo Španielska, Talianska či Chorvátska!

Recept na sušené pančuchové bravčové karé nájdete nižšie.

 

 

Ingrediencie:

približne. 1,2 kg bravčového karé na kúsky

pol šálky cukru

pol šálky soli

pol lyžice nakladacej soli

2 čajové lyžičky sušeného majoránu

1 polievkovú lyžicu sušeného tymiánu

5 strúčikov cesnaku

1 lyžičku čierneho korenia

1 lyžičku mletého koriandra

Príprava:

Mäso očistíme, dôkladne umyjeme a osušíme.

 

 

Celý kúsok bravčového karé dôkladne potrieme cukrom.

Mäso vložíme do misky, prikryjeme fóliou a dáme na 48 hodín do chladničky.

Počas tejto doby 2-3 krát vylejte mäsovú tekutinu zhromaždenú v nádobe.

Po dvoch dňoch mäso opláchneme od cukru, osušíme papierovými utierkami a dôkladne potrieme zmesou obyčajnej a nakladacej soli.

 

 

Mäso opäť pevne uzavrite v nádobe a odložte na 48 hodín.

Nazbieranú tekutinu z nádoby opäť vylejte.

Po ďalších dvoch dňoch mäso opäť opláchnite a utrite dosucha.

 

 

Cesnak ošúpeme a pretlačíme lisom.

Všetky koreniny a cesnak dôkladne premiešame a potrieme nimi mäso.

Mäso vložíme späť do nádoby a opäť dáme na 48 hodín do chladničky.

 

 

Po uplynutí tejto doby preložte mäso z misky alebo nádoby do bavlnenej pančuchy.

Zviažte ho šnúrkou a zaveste na vetrané, teplé miesto asi na týždeň.

Hotové bravčové karé nakrájajte na tenké plátky, ako napríklad parmskú šunku.

 

 

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes