Všetko dám do jedného hrnca a mám večeru na niekoľko dní: Môjmu manželovi to tak chutí, že by to mohol jesť každý deň!

Jedlá z jedného hrnca sú ideálne ako večera na niekoľko dní.

 

 

Pripravujem jednoduché a chutné jedlá z ingrediencií, ktoré sa snažím mať vždy po ruke.

Tento guláš je taký dobrý, že z taniera mizne veľmi rýchlo – musíte vyskúšať.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Delikatesa z jedného hrnca

Jednoduchý recept na lahodný domáci guláš z portálu smakosze.

Nie vždy mám chuť variť. Jedlá sa preto snažím plánovať tak, aby som mal nejaké do zásoby.

 

 

Pokrmy z jedného hrnca, ktorých príprava zahŕňa len pridávanie surovín v konkrétnom poradí, mi fungujú fantasticky.

Dnes sa s vami podelím o recept na jeden z nich.

Nie je ťažké pripraviť jedlo, ktoré by rodine zachutilo od prvého vyskúšania.

 

 

Hovädzí guláš podľa mnohých gurmánov nie je jednoduché jedlo.

Chce to naozaj len čas a veľa trpezlivosti.

Pre mňa je takáto večera vždy pripravená s väčšou porciou surovín.

 

Na prípravu gulášu potrebujeme:

400 g hovädzieho stehna

cca 500 ml vody alebo vývaru

3-4 PL rastlinného oleja na vysmážanie

2 veľké mrkvy

400 g zemiakov

2 stredné cibule

3 strúčiky cesnaku

2 bobkové listy

3-4 zrnká nového korenia

10-20 g hladkej múky

5-10 g zemiakovej múky (voliteľné)

1 ČL sladkej mletej papriky

3/4 ČL feferónky

1/2 ČL údenej papriky (voliteľné)

soľ

mleté čierne korenie

 

 

S vyššie uvedenými ingredienciami pripravíte sýtu a chutnú večeru minimálne na dva dni.

Vždy môžete zdvojnásobiť množstvo surovín a guláš uskladniť v pohároch na neskôr.

Postup nájdete v článku nižšie.

 

Postup:

Začneme zohrievaním vývaru s s bobkovým listami a novým korením.

Medzitým nakrájame hovädzie mäso na kocky.

Každý kúsok obalíme v hladkej múke.

 

 

Na panvici rozohrejeme olej (ak sa minie, pridávam tuk počas vysmážania).

Mäso opečieme po dávkach. Opečené mäso pridáme do vývaru v hrnci.

Po osmažení mäsa pridáme do panvice nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa zmäkne a stane sa priehľadnou, vložíme ju do hrnca.

Panvicu prepláchneme naberačkou vývaru a nalejeme do hrnca.

 

 

Teraz do guláša pridáme trochu soli a čierneho korenia.

Prikryté varíme, kým nie je mäso takmer hotové (90-120 minút, podľa použitého mäsa).

Počas tejto doby očistíme mrkvu a zemiaky. Zemiaky a mrkvu nakrájame na malé kocky.

Varíme ich asi 15 minút so zvyšnými ingredienciami. Zelenina musí mierne zmäknúť, ale nesmie byť kašovitá.

 

 

Na úplný záver pridáme prelisovaný cesnak, sladkú a údenú papriku.

Guláš dochutíme soľou a korením.

Ak je guláš riedky, zahustíme ho zemiakovou múkou zmiešanou s trochou tekutiny z hrnca.

Ako servírovať guláš?

Stojí za to posypať tanier vňaťou a obohatiť ho trochou smotany alebo prírodného jogurtu.

My guláš servírujeme s krajcom chleba.

Vďaka vláknine, ktorú obsahuje, pokrm ešte viac zasýti.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes