Tento recept mi poslala už pred pár rokmi moja mama, ako reťazový e-mail s vianočnými receptami.
Odvtedy sú tieto parížske rožteky u nás hotovým rodinným klenotom – pečú sa celý rok, nielen na Vianoce.
Sú naozaj jednoduché a vynikajúce.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 vajce
10 dkg cukor práškový
10 dkg orechy vlašské mleté
1 lyžica múka hladká
Krém:
1 vajce
40 g cukor kryštál
10 g kakao
80 g masla
Poleva:
Čokoláda na varenie
1 lyžica oleja
Postup:
Všetky suroviny na cesto spolu vymiešame.
Masu potom dáme do sáčku, odstrihneme konček na šírku, akú chceme mať základňu pre rožky.
Nanesieme na plech – na papier na pečenie.
Potom dáme piecť.
Do vyhriatej rúry na 170-180 stupňov, pečieme dozlatista.
Kým sa pečie cesto, pripravíme si plnku.
Nad parou vymiešame vajíčko s cukrom a pridáme kakao.
Keď trochu masa vychladne, zamiešame do nej maslo.
Dáme do sáčku a počkáme kým mierne nestuhne.
Môžeme dať na chvíľu do chladničky.
Potom odstrihneme koniec, opäť na šírku akú chceme a nanášame na vychladnuté piškóty.
Na záver si nad parou dáme rozpustiť čokoládu, do ktorej dáme za lyžicu oleja.
Namáčame do nej plnkovú časť rožtekov.
Necháme stuhnúť a môžeme podávať.
prajeme vám dobrú chuť! :-)