Čokoládový dezert, o ktorom všetci hovoria: Tak jednoduchý a chutný!

[mashshare]

Stopercentne lahodný a fantasticky vyzerajúci čokoládový dezert s orieškami, ktorý budete zbožňovať.

Bude sa vynímať na sviatočnom stole a do pár minút po ňom neostanú ani omrvinky.

 

 

Fantastický recept na neodolateľnú čokoládovú tortu z youtube kanála Cookrate – Cakes.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

4 žĺtky

100 g + 50 g kryštálového cukru

10 g vanilkového cukru

50 ml mlieka

50 ml rastlinného oleja

80 g hladkej múky

5 g vanilkovej esencie

40 g + 50 g kakaa

 

 

10 g prášku do pečiva

4 bielky

200 g vareného kondenzovaného mlieka

300 ml smotany na šľahanie

100 g arašidov

200 ml mlieka

200 g + 10 g horkej čokolády

100 g nasekaných arašidov

30 ml rastlinného oleja

Postup:

Do misky pridáme žĺtky. Nasypeme cukor.

Pridáme vanilkový cukor a metličkou vymiešame.

 

 

Počas miešania pridáme mlieko a olej.

Do zmesi cez sitko preosejeme múku, kakao a prášok do pečiva.

Špachtľou dôkladne zamiešame.

V samostatnej miske mixérom vyšľaháme bielky. Pridáme ich do kakaovej zmesi a zľahka vmiešame.

Potom cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 15 minút pri teplote 180°C.

Po upečení vyberieme cesto z plechu a pomocou misky vykrojíme kruh.

Zvyšok cesta nakrájame na kocky.

Nakrájané cesto vložíme do misky vystlanej potravinovou fóliou.

Do samostatnej misky pridáme kondenzované mlieko a mixérom vyšľaháme.

 

 

Potom nalejeme smotanu a vyšľaháme krém.

Na suchej panvici osmažíme arašidy.

Nožom ich nasekáme, pridáme do krému a zamiešame.

 

 

Krém nanesieme do misky s nakrájaným cestom a zarovnáme.

Potom pridáme ďalšiu vrstvu cesta a krému.

Na vrch položíme vykrojený kruh cesta a prekryjeme fóliou.

 

 

Dezert vložíme na dve hodiny do chladničky.

Pripravíme si nápoj: do hrnca na sporáku nalejeme mlieko.

Pridáme cukor a kakao. Potom pridáme vanilkovú esenciu a premiešame.

Ďalej pridáme 10 g horkej čokolády a miešame, kým sa nerozpustí.

Vychladnutý dezert vyberieme z misky a preložíme na mriežku na tácke.

 

 

Do misky nalámeme čokoládu. Nalejeme olej.

Vložíme na tri minúty do mikrovlnnej rúry.

Pridáme arašidy a zamiešame. Potom polevou polejeme dezert.

Dezert vložíme na 30 minút do chladničky.

 

 

Lahodný dezert servírujeme s kakaovým nápojom ochuteným šľahačkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes