Stopercentne lahodný a fantasticky vyzerajúci čokoládový dezert s orieškami, ktorý budete zbožňovať.
Bude sa vynímať na sviatočnom stole a do pár minút po ňom neostanú ani omrvinky.
Fantastický recept na neodolateľnú čokoládovú tortu z youtube kanála Cookrate – Cakes.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
4 žĺtky
100 g + 50 g kryštálového cukru
10 g vanilkového cukru
50 ml mlieka
50 ml rastlinného oleja
80 g hladkej múky
5 g vanilkovej esencie
40 g + 50 g kakaa
10 g prášku do pečiva
4 bielky
200 g vareného kondenzovaného mlieka
300 ml smotany na šľahanie
100 g arašidov
200 ml mlieka
200 g + 10 g horkej čokolády
100 g nasekaných arašidov
30 ml rastlinného oleja
Postup:
Do misky pridáme žĺtky. Nasypeme cukor.
Pridáme vanilkový cukor a metličkou vymiešame.
Počas miešania pridáme mlieko a olej.
Do zmesi cez sitko preosejeme múku, kakao a prášok do pečiva.
Špachtľou dôkladne zamiešame.
V samostatnej miske mixérom vyšľaháme bielky. Pridáme ich do kakaovej zmesi a zľahka vmiešame.
Potom cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 15 minút pri teplote 180°C.
Po upečení vyberieme cesto z plechu a pomocou misky vykrojíme kruh.
Zvyšok cesta nakrájame na kocky.
Nakrájané cesto vložíme do misky vystlanej potravinovou fóliou.
Do samostatnej misky pridáme kondenzované mlieko a mixérom vyšľaháme.
Potom nalejeme smotanu a vyšľaháme krém.
Na suchej panvici osmažíme arašidy.
Nožom ich nasekáme, pridáme do krému a zamiešame.
Krém nanesieme do misky s nakrájaným cestom a zarovnáme.
Potom pridáme ďalšiu vrstvu cesta a krému.
Na vrch položíme vykrojený kruh cesta a prekryjeme fóliou.
Dezert vložíme na dve hodiny do chladničky.
Pripravíme si nápoj: do hrnca na sporáku nalejeme mlieko.
Pridáme cukor a kakao. Potom pridáme vanilkovú esenciu a premiešame.
Ďalej pridáme 10 g horkej čokolády a miešame, kým sa nerozpustí.
Vychladnutý dezert vyberieme z misky a preložíme na mriežku na tácke.
Do misky nalámeme čokoládu. Nalejeme olej.
Vložíme na tri minúty do mikrovlnnej rúry.
Pridáme arašidy a zamiešame. Potom polevou polejeme dezert.
Dezert vložíme na 30 minút do chladničky.
Lahodný dezert servírujeme s kakaovým nápojom ochuteným šľahačkou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: