Na Vianoce som zvyčajne pripravoval makový závin a perníky.
Odkedy som však natrafil na tento recept, je to jediný koláč, ktorý pripravujem.
Rozplýva sa v ústach a chutí stokrát lepšie ako tradičné vianočné pečivo.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Famózny recept na neskutočný makový koláč z portálu smakosze.
Aké koláče pečiete na Vianoce?
Alebo pripravujete perníky a makovník ako ja?
Tieto koláčiky sa pre mňa za tie roky stali sladkou tradíciou.
Všetkým chutili a piekol som ich každý rok.
Raz som však objavil recept na výborný krémový koláč s ananásom.
Pripravuje sa z maku, ale v tomto koláči je aj výrazná kokosová príchuť.
Toto dominuje na mojom vianočnom stole.
Všetci hovoria, že je stokrát lepší ako tradičné vianočné pečivo.
Na vianočný makový koláč potrebujeme:
1 šálku bielkov
štipku soli
1 šálku maku
1 šálku kryštálového cukru
1 šálku kokosu
1/2 šálky hladkej múky
1/2 šálky rastlinného oleja
1,5 ČL prášku do pečiva
Na krém:
200 g masla
1 balenie vanilkového pudingu
3/4 šálky kryštálového cukru
1 plechovku ananásu
Postup:
Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh.
Nalejeme olej.
Pridáme múku, kypriaci prášok, mak a kokos.
Všetky ingrediencie spolu zmiešame.
Cesto nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180°C asi 40 minút.
Medzitým si pripravíme krém.
Do misky pridáme maslo.
Počas šľahania po lyžiciach pridávame puding a cukor.
Po upečení prekrojíme cesto na dve polovice.
Polovicu cesta potrieme krémom.
Potom poukladáme nakrájaný ananás.
Prikryjeme druhou časťou cesta.
Teraz cesto jemne pritlačíme a vrch potrieme krémom.
Posypeme kokosom a prípadne môžeme dochutiť čokoládovou polevou.
Koláč je pripravený na servírovanie.
Získa si vás svojou jemnosťou a krémovou chuťou.
Ananás dokonale zvýrazni jedinečnú chuť tejto vianočnej delikatesy.
Tento koláč sa určite stane hitom vianočného stola.
Chuť tohto makového koláča je návyková a je ťažké odmietnuť ďalšiu porciu.
Prajeme vám dobrú chuť!