Tradičný domáci segedín, ktorý mám naozaj rokmi overený – je vynikajúci a zakaždým chutí dokonale.
Kto hľadá skutočne výborný, overený recept, toto je on. :-)
Potrebujeme:
1,5 kg bravčové plece
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 kg kapusta kvasená
Väčšia cibuľa
masť bravčová
1 lyžičku rasca drvenej
1-2 lyžice maďarskej mletej sladkej papriky
1 ks čili paprička
500 g smotana na šľahanie
2 lyžice haldkej múky na zahustenie
korenie čierne mleté
1 KL cukor
soľ
Postup:
Mäso nakrájame na kocky.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.
Na masti si usmažíme cibuľku do zlatista, pridáme mäso pokrájané na kocky.
Pridáme kmín, chilli papričku a soľ.
Dusíme asi 45 minút.
Medzi tým si pokrájame kapustu.
Kapustu pridáme k mäsu aj s mletou paprikou a dusíme do mäkka.
Na koniec pridáme smotanu.
Zahustíme mukou rozrobenou v mlieku.
Podľa potreb ,dochutíme soľou, cukrom a troškou mletého korenia (nemusí byť).
Podávame s knedľou najlepšie s domácou.
Recept na výbornú domácu knedľu
Vynikajúca knedľa, ktorú mám odskúšanú a poviem vám, že ani parená knedľa sa na ňu nechytá.
Inšpiráciu na tento postup mám od svojej tety, ktorá inak knedle nerobí už roky.
Ja som to skúsila len nedávno a môžem povedať, že výsledok tromfne aj klasickú parenú knedľu.
Vyskúšajte recept na jedinečnú varenú knedľu jemnú ako páperie.
Potrebujeme:
2 hrnčeky (250ml) múka hrubá
2 hrnčeky múka polohrubá
42g droždie
6 dcl mlieko – približne
1 vajce
2 kávové lyžičky soľ
Postup:
Z vlažného trochy mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások.
Do misky preosejeme múku.
Pridáme kvások,soľ vajce.
Pridáme aj ostatné mlieko, mlieko pridávame opatrne.
Cesto zarobím a nechám chvíľku postáť.
Vypracujeme hladké cesto.
Necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto preklopíme na pomúčenú dosku.
Rozdelíme na 3-4 časti.
Vytvarujeme knedľu a necháme 20 minút podkysnúť.
Do hrnca dáme variť vodu s trochou soli, po 20 minútach kysnutia vložíme knedľu.
Zakryjeme, stiahneme na najslabší plameň a varíme 20 minút.
Za ten čas si pripravíme druhú knedľu aby nám stihla podkysnúť.
Po 20 minútach je knedľa hotová.
Keď mám väčšiu knedľu tak ju varím v pekáči.
Pekáč si položím na dva horáky (oba horáky po vložení knedľe stiahnem na minimum).
Výborná k segedínu, alebo gulášu :-).