Jedna z radostí detstva a objekt túžby pred chladiacimi boxami supermarketov.
Smotanový krém uprostred kakaovo-medovej piškóty.
Správne, prinášame vám domáci recept na kinder mliečne rezy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vynikajúci recept na lahodné domáce smotanové rezy z portálu nosalty.
Prečo tak milujeme sladkosti z obchodu?
Azda preto, že si ich môžeme kúpiť a vychutnať kedykoľvek?
Pretože ich nemusíme pripravovať v kuchyni?
Kvôli spomienkam z detstva?
Prečo naša láska k nim pretrváva, aj keď vieme, že sú plné zvýrazňovačov textúry, farbív a konzervačných látok?
To všetko sú zdanlivo nezodpovedateľné otázky, na ktoré sa tento článok ani nesnaží nájsť riešenie a v podstate ako odpoveď prináša tento recept.
Recept, ktorý prinesie do domáceho prostredia najobľúbenejší kinder mliečny rez.
A ktorý snáď presvedčí aj fanúšikov sladkostí z obchodov, že život existuje aj mimo supermarketov.
Tajomstvo piškótového cesta
Niekoľko ingrediencií zaručuje, že získame nielen ten najautentickejší možný zážitok z mliečnych rezov, ale aj ten, ktorý je oveľa, oveľa božskejší.
Piškóta získava svoju zasnenú jemnosť vďaka smotane a charakteristickú vôňu získa vďaka medu.
Na výsledný zážitok to samozrejme nestačí: ak chcete, aby bola piškóta čo najjemnejšia a chute v reze sa spojili, nechajte mliečnu dobrotu odpočívať niekoľko hodín v chladničke.
Tajomstvo krému
Zaujímavé, že krém dostane aj smotanu a med, ale účinok zložiek je tu trochu iný.
Jemne kyslá aróma kyslej smotany vynikne lepšie v kombinácii s medom.
Ľahkú a vzdušnú textúru zabezpečuje tuhá šľahačka.
Do krému sa oplatí pridať nejaký ten želatínový fix, inak bude príliš riedky a pri krájaní vytečie z piškót.
Želírovacieho prípravku samozrejme netreba veľa, textúra chladnutím trochu stuhne.
Na domáce kinder mliečne rezy potrebujeme:
Na piškótové cesto:
1 vajce
75 g kryštálového cukru
75 g medu
85 g masla
75 g kyslej smotany
2 dcl mlieka
200 g hladkej múky
2 ČL prášku do pečiva
45 g nesladeného kakaa
štipku soli
Na krém:
250 g mascarpone
75 g medu
1 vanilkový struk
2 ČL citrónovej kôry
100 g kyslej smotany
1 ČL želatínového fixu
1,5 dcl smotany na šľahanie
25 g práškového cukru
Postup:
Do misky pridáme vajce, cukor a med.
Mixérom vyšľaháme.
Potom pridáme mlieko, kyslú smotanu, roztopené maslo a vyšľaháme.
Cez sitko preosejeme múku, kakao, prášok do pečiva a soľ.
Metličkou vymiešame cesto bez hrudiek.
Cesto prelejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Cesto pečieme v predhriatej rúre na 180°C 20 minút.
Hotové cesto necháme úplne vychladnúť a potom ho v strede prekrojíme na polovicu.
V prípade potreby môžeme plát cesta vyrovnať tak, že naň položíme kus papiera na pečenie a zaťažíme ho plechom na pečenie.
Do samostatnej misky pridáme mascarpone, kyslú smotanu, med, jadierka z vanilkového struku a nastrúhanú citrónovú kôru.
Nakoniec pridáme želatínový fix a mixérom šľaháme do hladka.
V samostatnej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie s práškovým cukrom a opatrne vmiešame do mascarpone krému.
Jednu polovicu cesta potrieme krémom.
Potom uhladíme vrch a položíme naň druhý plát cesta.
Vložíme na pár hodín do chladničky a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!