Premýšľali ste už, čo budete jesť na sviatky? V prípade vianočného menu je voľba jasná – kapustnica na našich sviatočných stoloch nesmie chýbať.
Kapustnicu budem podávať s prídavkom, vďaka ktorému budete toto jedlo ešte chutnejšie.
Moji hostia milujú túto kapustnicu a vždy jej chcú viac.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Prísada pre najlepšiu kapustnicu
Najlepšiu chuť kapustnice dosiahnete vďaka aromatickému prídavku, ktorý určuje chuť tohto sviatočného jedla.
Do kapustnice pridám odkôstkované slivky – nie však len tak.
Najskôr ich osmaženíme na masle, práve vďaka tomuto kroku uvoľnia jedinečnú chuť.
Rozhodne všetkým odporúčame náš recept na najchutnejšiu kapustnicu.
Na prípravu sviatočnej kapustnice potrebujeme:
2 kg kyslej kapusty
1 kg bielej kapusty
50 g sušených húb
2 cibule
700 g bravčového pliecka
500 g údenej slaniny
500 g klobásy
200 ml suchého červeného vína
200 g odkôstkovaných sliviek
maslo
200 g paradajkovej pasty
soľ
zrnká čierneho korenia
nové korenie
4 bobkové listy
Postup:
Kapustu nakrájame a pridáme do hrnca, pridáme nakrájanú kyslú kapustu.
Ďalej pridáme namočené hríby a trochu korenia.
Kapustu naukladáme vo vrstvách s korením a zalejeme vodou z namáčania húb, nakrájame cibuľu a potom nakrájame aj slaninu.
Nakoniec nakrájame klobásu a pliecko.
Do hrnca nalejeme olej a pridáme slaninu.
Potom pridáme klobásu a pliecko.
Nakoniec pridáme cibuľu a všetko premiešame.
Opečieme a podlejeme vínom.
Prikryjeme a mäso dusíme do mäkka.
Kapustu v hrnci by sme mali variť aspoň dve hodiny.
Vykôstkované slivky osmažíme na masle.
Tie dodajú kapustnici jedinečnú chuť.
Do hrnca pridáme paradajkový pretlak a osmažené slivky.
Všetko dôkladne premiešame.
Pridáme klobásu, mäso a slaninu.
Zalejeme vodou, v ktorej sme varili mäso.
Všetko varíme, kým nie je mäso mäkké.
Po uvarení môžeme kapustnicu podávať s chlebom alebo zemiakmi.
Prajeme vám dobrú chuť!