Keď čakám hostí, robím tento jednoduchý koláč: Trvá to len 15 minút a nemusím ani zapínať rúru!

[mashshare]

Ak snívate o rýchlom a výbornom dezerte, máme pre vás recept na takúto pochúťku.

 

 

Banánový dezert pripravím behom chvíľky a bez použitia rúry.

Tento nepečený dezert jednoznačne odporúčame, pretože je lahodný a vždy sa vydarí.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Nenáročný recept na rýchly krémový dezert s banánmi z portálu smakosze.

Vynikajúci dezert za 15 minút

Sú tu nejakí maškrtníci? Ak áno, chcem sa s vami podeliť o fantastický recept na nepečený dezert.

Tento dezert je pripravený raz-dva a na chuťovo je skutočne na vysokej úrovni.

 

Na banánový dezert potrebujeme:

1 kg banánov

250 g maslových sušienok

500 g fondánovej hmoty

600 ml smotany na šľahanie

 

 

400 g gréckeho jogurtu

6 PL práškového cukru

22 g želatíny

šťavu z 1/2 citróna

čokoládu na ozdobu

Postup:

Na začiatku začneme prípravou želatíny. Do pohára nasypeme dve polievkové lyžice želatíny.

Do polovice zalejeme vriacou vodou.

 

 

Premiešame a necháme vychladnúť.

Na dno plechu vystlaného papierom na pečenie naukladáme sušienky.

Natrieme na ne vrstvu fondánovej hmoty a opäť pridáme vrstvu sušienok.

 

 

Sušienky jemne zatlačíme a odložíme bokom. Banány nakrájame pozdĺžne na polovicu.

Polejeme ich citrónovou šťavou.

Potom do hlbokej misky pridáme studenú smotanu.

Pridáme práškový cukor a vyšľaháme do tuha.

 

 

Do šľahačky pridáme jogurt a pokračujeme v šľahaní.

Teraz nalejeme roztopenú želatínu.

Polovicu šľahačkovej zmesi rozotrieme na sušienky v plechu.

 

 

Poukladáme banány a rozotrieme zvyšok šľahačky.

Potom dezert vložíme do chladničky.

Do pohára nasypeme 1,5 lyžičky želatíny a zalejeme trochou vriacej vody.

 

 

Premiešame a necháme vychladnúť.

Do hlbokej misky pridáme smotanu a vyšľaháme krém.

Pridáme fondánovú hmotu a pokračujeme v šľahaní.

 

 

Na záver pridáme vychladnutú a tekutú želatínu a premiešame.

Zmes nanesieme na vychladnutý dezert.

Ozdobíme čokoládou a na noc vložíme do chladničky.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes