Pripravte si doma legendárny krémový dezert z orechového cesta.
Chuť je tak fantastická a neodolateľná, že budete po tomto pôžitku túžiť každý deň.
Fantastický recept na krémovú tortu s orieškami z youtube kanála Торты и Кулинария Cakes & Cooking.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na krém:
400 ml mlieka (obsah tuku 3,5%)
180 g kryštálového cukru
70 g kukuričného škrobu
16 g vanilkového cukru
200 ml studeného mlieka (obsah tuku 3,5%)
10 žĺtkov
250 g zmäknutého masla
rumovú esenciu
1 PL kakaa
Na cesto:
(plech 42 cm x 32 cm)
10 bielkov
štipku soli
16 g vanilkového cukru
250 g práškového cukru
40 g kukuričného škrobu
220 g mletých lieskových orieškov
Na ozdobu:
50 g mletých lieskových orieškov
Postup:
Na začiatku oddelíme bielky od žĺtkov. Do hrnca nalejeme mlieko.
Preložíme na sporák a privedieme do varu.
Do misky nasypeme cukor.
Pridáme škrob a metličkou vymiešame.
Potom pridáme vanilkový cukor a zamiešame.
Do zmesi nalejeme studené mlieko a zamiešame.
Pridáme v samostatnej miske prešľahané žĺtky.
Dôkladne premiešame a postupne počas miešania nalievame do hrnca s prevareným mliekom.
Na miernom ohni počas miešania varíme, kým zmes nezhustne.
Hotový krém prelejeme do sklenenej formy.
Prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.
Do misky s bielkami pridáme štipku soli.
Pridáme vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme.
Počas šľahania pridáme práškový cukor.
Potom šľaháme asi 5 minút, kým nám nevznikne hustý krém.
Do misky s pomletými orechmi pridáme škrob a zmiešame.
Orechovú zmes postupne pridávame do rozšľahaných bielkov a špachtľou jemne premiešame.
Krém nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a zarovnáme.
Plech vložíme do predhriatej rúry na 160°C a pečieme 20-25 minút.
Po vychladnutí odstránime z cesta papier a cesto nakrájame na tri rovnaké časti.
V miske mixérom vyšľaháme zmäknuté maslo.
Postupne pridávame vychladnutý puding a šľaháme.
Pridáme rumovú esenciu, vyšľaháme a krém vizuálne rozdelíme na štyri časti.
Polovicu krému vložíme do cukrárskeho vrecka.
Do druhej polovice pridáme kakao a vyšľaháme.
Vyšľahaný krém vložíme do cukrárskeho vrecka.
Biely krém nanesieme na plát cesta a rozotrieme.
Preložíme ďalším cestom a nanesieme kakaový krém.
Položíme posledný plát cesta a nanesieme biely krém.
Vrch ozdobíme kakaovým krémom.
Nakoniec nanesieme kakaový krém aj na boky dezertu a rozotrieme po celej ploche.
Potom na boky nanesieme pomleté orechy.
Dezert vložíme na 4 hodiny do chladničky (prípadne na noc).
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: