1 PL soliFašírky patria medzi jednoduché a finančne nenáročné jedlo, ktoré zasýti celú rodinu.
Receptov na fašírky je nespočetne, my vám ale ponúkame jeden z najlepších a najchutnejších.
Grandiózny recept na najlahodnejšie fašírky z youtube kanála Recepty bez brepty.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 ČL kryštálového cukru
500 g cibule
1 PL masla
mleté čierne korenie
1 PL soli
100 g parmezánu
500 g mixu mletého mäsa (hovädzie a bravčové)
1 vajce
60 g strúhanky
3 strúčiky cesnaku
petržlenovú vňať
hladkú múku
rastlinný olej
Na prílohu:
vodu
soľ
malé zemiaky
petržlenovú vňať
tatarskú omáčku
Postup:
V hrnci roztopíme maslo.
Pridáme na krúžky nakrájanú cibuľu.
Ďalej pridáme soľ, cukor a vareškou premiešame.
Prekryjeme pokrievkou a dusíme 5 minút.
Odstránime pokrievku a na veľmi miernom ohni smažíme cibuľu 30 minút.
Do misky nahrubo nastrúhame parmezán.
Pridáme mleté mäso, vajce a strúhanku.
Pretlačíme cesnak a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Potom pridáme čierne korenie, soľ, karamelizovanú cibuľu a všetko spolu dôkladne premiešame rukami.
Ruky si namočíme do vody, z mäsa vytvarujeme fašírku a obalíme ju v múke.
V panvici rozpálime olej, opatrne vložíme fašírky a osmažíme ich z oboch strán do hneda.
Do hrnca pridáme zemiaky, soľ, zalejeme vodou a varíme ich 15 minút.
Uvarené zemiaky preložíme na panvicu, pridáme olej a smažíme do zlatista.
Jemné fašírky servírujeme so zemiakmi, petržlenovou vňaťou a tatarskou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: