Položte bravčové mäso na strúhané zemiaky, prikryte syrom a dajte piecť: Rýchly a jednoduchý OBED, nič sa mu nevyrovná!

Obložené bravčové rezne podľa fantastického receptu.

Tento recept ma naučil môj starý otec z dediny. Jednoduché a chutné jedlo, na ktorom si pochutná celá rodina.

 

 

Mäsko je veľmi jemné, lahodné a pripravíte ho na jednom plechu s prílohou aj oblohou.

Mäsko podávajte s jednoduchým šalátom alebo čerstvou zeleninou.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1-1,2 kg mäsového karé

soľ

čierne korenie

5 stredne veľkých zemiakov

1 cibuľa

olej

100-120 g syra

1 lyžička horčice

2 lyžice majonézy

2 lyžice bieleho jogurtu

Papier na pečenie

Postup:

Mäsko si nakrájame na plátky.

Prikryjeme potravinovou fóliou a naklepeme.

 

 

Posypeme soľou a korením.

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

Ochutíme soľou a korením.

 

 

Zapekaciu misu vymastíme rastlinným olejom.

Do misy navrstvíme zemiaky.

Nakrájame cibuľu a uložíme na zemiaky.

 

 

Syr nastrúhame na strúhadle a preložíme do misky.

K syru pridáme horčicu, majonézu aj jogurt.

Ochutíme soľou a dobre premiešame.

 

 

Zmes navrstvíme na mäso.

Plech prikryjeme navlhčeným papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 20 minút.

 

 

Potom odstránime papier a pečieme ďalších 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste chybu v článku?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.