Recept na jednoznačne najlepšie kuracie stehná s prílohou: Všetko z jedného pekáča!

Všetky spolu upečte v jednej zapekacej forme a výsledok vás chuťovo úplne dostane.

Pripravte si doma jednoduchý, aromatický a neskutočne chutný obed z kuracieho mäsa, zemiakov, cibule a šampiňónov.

 

 

Všetky spolu upečte v jednej zapekacej forme a výsledok vás chuťovo úplne dostane.

Jedinečný recept na chrumkavé pečené kura z youtube kanála Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Kuracie stehná alebo kuracie prsia (celé s kosťou a kožou)

700 g zemiakov

1 veľkú alebo 2 menšie cibule

400 g šampiňónov

pár vetvičiek tymianu

 

 

1 veľký strúčik cesnaku

2 ČL paradajkovej pasty

4 PL rastlinného oleja

2 PL balzamikového octu

petržlenovú vňať

soľ

mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

Do hlbokej misky nalejeme ole a pridáme ocot.

Dochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením.

 

 

Potom pridáme paradajkový pretlak a metličkou premiešame.

Zemiaky ošúpeme a namočíme do misky s vodou.

Potom zemiaky nakrájame na hrubšie plátky.

Nakrájané zemiaky naukladáme na dno sklenenej zapekacej formy.

Ošúpanú cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na hrubšie plátky.

 

 

Cesnakový strúčik nasekáme nožom, šampiňóny nakrájame na štvrtiny.

Na zemiaky nalejeme trochu marinády a vareškou dôkladne premiešame.

Na panvici rozohrejeme trochu oleja, potom zemiaky vložíme do panvice s rozpáleným olejom.

Smažíme do zlatista a preložíme späť do zapekacej formy.

 

 

Na vysokej teplote osmažíme cibuľu. Po chvíľke dochutíme soľou a čiernym korením.

Pridáme nasekaný cesnak a smažíme minútu. Potom osmaženú cibuľu s cesnakom pridáme na zemiaky.

Na troche oleja osmažíme šampiňóny do zlatista a vložíme ich do formy so zeleninou.

Pridáme tymian a všetko spolu premiešame.

 

 

Zeleninu vložíme do rúry predhriatej na 180°C, pečieme 25 minút.

Kuracie prsia prekrojíme na polovicu, vložíme do misky so zvyšnou marinádou a premiešame.

Mäso smažíme na suchej panvici pár minút z každej strany.

Po 25-ich minútach vložíme kuracie mäso do formy s opečenou zeleninou.

Potom formu vložíme späť do rúry a pečieme 15-20 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení vyberieme formy z rúry.

Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes