Pripravte si doma jednoduchý, aromatický a neskutočne chutný obed z kuracieho mäsa, zemiakov, cibule a šampiňónov.
Všetky spolu upečte v jednej zapekacej forme a výsledok vás chuťovo úplne dostane.
Jedinečný recept na chrumkavé pečené kura z youtube kanála Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Kuracie stehná alebo kuracie prsia (celé s kosťou a kožou)
700 g zemiakov
1 veľkú alebo 2 menšie cibule
400 g šampiňónov
pár vetvičiek tymianu
1 veľký strúčik cesnaku
2 ČL paradajkovej pasty
4 PL rastlinného oleja
2 PL balzamikového octu
petržlenovú vňať
soľ
mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
Do hlbokej misky nalejeme ole a pridáme ocot.
Dochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením.
Potom pridáme paradajkový pretlak a metličkou premiešame.
Zemiaky ošúpeme a namočíme do misky s vodou.
Potom zemiaky nakrájame na hrubšie plátky.
Nakrájané zemiaky naukladáme na dno sklenenej zapekacej formy.
Ošúpanú cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na hrubšie plátky.
Cesnakový strúčik nasekáme nožom, šampiňóny nakrájame na štvrtiny.
Na zemiaky nalejeme trochu marinády a vareškou dôkladne premiešame.
Na panvici rozohrejeme trochu oleja, potom zemiaky vložíme do panvice s rozpáleným olejom.
Smažíme do zlatista a preložíme späť do zapekacej formy.
Na vysokej teplote osmažíme cibuľu. Po chvíľke dochutíme soľou a čiernym korením.
Pridáme nasekaný cesnak a smažíme minútu. Potom osmaženú cibuľu s cesnakom pridáme na zemiaky.
Na troche oleja osmažíme šampiňóny do zlatista a vložíme ich do formy so zeleninou.
Pridáme tymian a všetko spolu premiešame.
Zeleninu vložíme do rúry predhriatej na 180°C, pečieme 25 minút.
Kuracie prsia prekrojíme na polovicu, vložíme do misky so zvyšnou marinádou a premiešame.
Mäso smažíme na suchej panvici pár minút z každej strany.
Po 25-ich minútach vložíme kuracie mäso do formy s opečenou zeleninou.
Potom formu vložíme späť do rúry a pečieme 15-20 minút pri teplote 180°C.
Po upečení vyberieme formy z rúry.
Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: