Vynikajúci recept, ako pripraviť obyčajnú mrkvu tak, aby chutila úplne celej rodine.
Je nesmierne lahodná a jemná, hotová delikatesa.
Ak chcete vyskúšať novú prílohu alebo niečo super-chutné na večeru, tento recept je pre vás tým pravým.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg mrkvy
150 g bieleho jogurtu
Lyžička tymiánu sušeného (alebo vetvička čerstvého)
1 strúčik cesnaku
Lyžička mletej papriky
Šťava z polovice citróna
Soľ
čierne korenie podľa chuti
Olej
Postup:
Mrkvu očistíme a umyjeme.
Nakrájame na menšie kúsky.
Teraz si pripravíme marinádu:
Biely jogurt zmiešame s tymiánom.
Pridáme aj pretlačený cesnak a papriku.
Môžete pridať aj pár kvapiek citrónovej šťavy a samozrejme soľ.
Mrkvu dôkladne premiešame s marinádou, premiešame.
Pekáč vymastíme olejom a navrstvíme mkvu.
Nezabúdajte, že aby sa z mrkvy uvoľnili užitočné betakarotény, je trocha oleja vždy potrebná.
Pečieme asi 40 minút pri teplote 200 stupňov.
Takto pripravená mrkvaje výborná nielen ako príloha k mäsám, ale pokojne aj samotná.
Mrkva pečená na mede
Potrebujeme:
Zväzok mladej mrkvy
5 strúčikov cesnaku
1 lyžica masla
1 lyžica medu
soľ
Postup:
Mrkvu umyjeme, neškriabeme, rozložíme na pekáčik na papier na pečenie a posolíme.
Nelúpané strúčiky cesnaku prepolíme a pridáme k mrkve.
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme med a horúcou zmesou polejeme mrkvu.
Pečieme cca pol hodiny na 180 °C.
Kto má rád, môže pri podávaní ľahko zastreknúť balzamikovým krémom.
Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť aj petržlen alebo pastier.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)