Vynikajúci sedliacky recept zo zemiakov.
Tieto pampúchy sú jemné, nadýchané a nesmierne chutné.
Sú vynikajúce samé o sebe aj ako doplnok k omáčkam či hustým polievkam.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vynikajúci recept sme našli na kanáli PAZANDA_TV.
Potrebujeme:
350 g zemiakov (ošúpaných);
500 g hladkej múky;
200 ml vody v ktorej sa zemiaky varili;
1 čajová lyžička soli;
1 lyžica cukru;
1 vajce;
1 polievková lyžica suchého droždia;
2 polievkové lyžice rastlinného slnečnicového oleja (plus na vyprážanie).
Postup:
Zemiaky dáme uvariť do vody s trochou soli.
Potom scedíme vodu a roztlačíme ich šťouchadlom na kašu.
Pridáme vodu, v ktorej sa varili zemiaky.
A dobre premiešame.
Potom pridáme soľ, cukor a vajce.
Po homogenizácii pridáme suché droždie.
Priamo do misy preosejeme 500 g múky.
Cesto trochu premiešame, potom pridáme rastlinný olej.
Nakoniec by cesto malo byť mäkké a nelepivé – podľa potreby pridáme múku alebo vodu zo zemiakov.
Cesto pomastíme trochou rastlinného oleja.
Prikryjeme fóliou a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste.
Vykysnuté cesto rozdeľte na pomúčenej pracovnej doske na 12 rovnakých kúskov.
Tvarujte z nich guľky a potom placky.
Rozohrejeme panvicu s trochou rastlinného oleja.
Opečieme na miernom ohni, kým z oboch strán pekne nezhnednú.
Vytiahnite ich na tanier a podávame!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: