Fantastický krémový cheesecake, ktorý máte pipravený behom chvíľky a za rovnaký čas bude aj zjedený.
U náš doma je na stole pomerne často, keďže je veľmi jednoduchý na prípravu a všetci sme si ho obľúbili.
Inšpiratívny recept na famóznu Kinder Bueno tortu z youtube kanála Chef Mladen.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
100 g sušienok
mlieko
200 ml smotany na šľahanie
250 g smotanového syra (mascarpone)
40 g kryštálového cukru
150 g tmavej čokolády
Na biely krém:
200 ml smotany na šľahanie (mascarpone)
40 g kryštálového cukru
250 g smotanového syra
150 g bielej čokolády
Na polevu:
100 ml mlieka
200 g čokolády
Na posyp:
bielu čokoládu
Postup:
Sušienky namočíme v miske s mliekom. Poukladáme na dno tortovej formy (priemer 24 cm).
Do väčšej misky nalejeme smotanu, pridáme cukor, mixérom vyšľaháme a potom pridáme mascarpone.
Opäť dôkladne vyšľaháme a pripravíme si čokoládu.
Do malej misky nalámeme čokoládu. Roztopíme ju v mikrovlnke a nalejeme do krému.
Metličkou dôkladne vymiešame.
Krém nanesieme na sušienky vo forme a rovnomerne rozotrieme.
Pripravíme biely krém: do misky nalejeme smotanu a pridáme cukor.
Mixérom vyšľaháme, pridáme smotanový syr a ďalej šľaháme.
V miske roztopíme bielu čokoládu v mikrovlnke. Nalejeme do krému a metličkou vymiešame.
Krém nanesieme do formy a zarovnáme. Formu vložíme na noc do chladničky.
Na druhý deň si v malej miske roztopíme čokoládu s mliekom a dobre premiešame.
Polevu nalejeme na biely krém a zarovnáme.
Nakoniec na vrch nastrúhame bielu čokoládu, prípadne môžeme ozdobiť aj iným spôsobom.
Dezert vložíme ešte stuhnúť do chladničky a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: