Skvelý obed v podaní jemného bravčového mäsa v lahodnej omáčke.
Ako prílohu môžete servírovať zemiakovú kašu, hranolky, prípadne zemiakové placky.
Vynikajúci recept na obľúbenú bravčovú klasiku z youtube kanála Vaříme s Kubíčkem.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 PL rastlinného oleja
1 kg bravčového mäsa (karé, krkovička, stehno)
soľ
mleté čierne korenie
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
20 g masla
1/3 ČL soli
2 ČL horčice
1 ČL tymianu
2 PL sójovej omáčky
1 PL hladkej múky
1 l vody
150 g nakladaných uhoriek
3 bobkové listy
Na zemiaky:
zemiaky
soľ
maslo
mlieko
petržlenovú vňať
Postup:
Na panvici zohrejeme olej. Bravčové mäso nakrájame na hrubšie plátky.
Plátky prekrojíme na polovicu a posolíme.
Potom mäso posypeme čiernym korením a rukou votrieme.
To isté zopakujeme aj z druhej strany plátkov.
Mäso vložíme do panvice s rozohriatym olejom a smažíme 5 minút z každej strany.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
Potom vložíme na panvicu s olejom, v ktorom sme vysmážali mäso a smažíme 5 minút.
Pridáme pretlačený cesnak, pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí. Zmes osolíme.
Ochutíme čiernym korením.
Pridáme horčicu, tymian a sójovú omáčku a dobre zamiešame.
Nasypeme múku a premiešame.
Nalejeme vriacu vodu a dôkladne zamiešame.
Potom pridáme nakrájané uhorky a premiešame.
Vložíme plátky mäsa a bobkový list.
Panvicu prikryjeme pokrievkou a varíme dve hodiny.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Vložíme do hrnca s vodou, prikryjeme a varíme do mäkka.
Uvarené zemiaky posolíme a roztlačíme. Potom pridáme maslo, mlieko a dôkladne premiešame.
Nakoniec omáčku dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: