Bravčové mäso v lahodnej omáčke: Najlepší obed z jedného hrnca!

Vynikajúci a jednoduchý obed z jedného hrnca.
[mashshare]

Skvelý obed v podaní jemného bravčového mäsa v lahodnej omáčke.

 

 

Ako prílohu môžete servírovať zemiakovú kašu, hranolky, prípadne zemiakové placky.

Vynikajúci recept na obľúbenú bravčovú klasiku z youtube kanála Vaříme s Kubíčkem.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 PL rastlinného oleja

1 kg bravčového mäsa (karé, krkovička, stehno)

soľ

mleté čierne korenie

2 cibule

3 strúčiky cesnaku

20 g masla

1/3 ČL soli

2 ČL horčice

1 ČL tymianu

2 PL sójovej omáčky

1 PL hladkej múky

1 l  vody

150 g nakladaných uhoriek

3 bobkové listy

Na zemiaky:

zemiaky

soľ

maslo

mlieko

petržlenovú vňať

Postup:

Na panvici zohrejeme olej. Bravčové mäso nakrájame na hrubšie plátky.

 

 

Plátky prekrojíme na polovicu a posolíme.

Potom mäso posypeme čiernym korením a rukou votrieme.

To isté zopakujeme aj z druhej strany plátkov.

Mäso vložíme do panvice s rozohriatym olejom a smažíme 5 minút z každej strany.

 

 

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

Potom vložíme na panvicu s olejom, v ktorom sme vysmážali mäso a smažíme 5 minút.

Pridáme pretlačený cesnak, pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí. Zmes osolíme.

Ochutíme čiernym korením.

 

 

Pridáme horčicu, tymian a sójovú omáčku a dobre zamiešame.

Nasypeme múku a premiešame.

Nalejeme vriacu vodu a dôkladne zamiešame.

Potom pridáme nakrájané uhorky a premiešame.

Vložíme plátky mäsa a bobkový list.

 

 

Panvicu prikryjeme pokrievkou a varíme dve hodiny.

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Vložíme do hrnca s vodou, prikryjeme a varíme do mäkka.

Uvarené zemiaky posolíme a roztlačíme. Potom pridáme maslo, mlieko a dôkladne premiešame.

Nakoniec omáčku dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes