Maslové sušienky JEŽKOVIA: Urobila som ich na detskú oslavu a všetci boli paf- neuveríte, aké to je jednoduché!

Dajte na tácku týchto ježkov a všetci budú paf: Rozkošné koláčiky, ktoré chutia skvele!

V tomto článku sa dozviete recept na tieto roztomilé koláčiky v tvare ježkov. 

 

 

Okrem toho, že krásne vyzerajú, chutia skvele. 

Cesto je krásne krémové a rozplývajú sa na jazyku.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Din Sweets.

Potrebujeme:

90 g práškového cukru

1 vajce

300 – 330 g hladkej múky

180 g masla

štipku soli

1 ČL vanilkovej esencie

150 g čokolády

2 ČL rastlinného oleja

lieskovce

Postup:

Do misky si vložíme zmäknuté maslo a pridáme cukor, vanilkovú esenciu a tiež vajce. 

 

 

Vyšľaháme na krémovú konzistenciu. 

 

 

Následne primiešame múku.

Malo by vám vzniknúť jemné a nelepivé cesto. 

 

 

Toto cesto vám vydrží v mrazničke až 3 mesiace. 

Z cesta formujeme malé guľky, ktoré ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie. 

Z menších guľôčok nalepíme vždy 4 na jednu veľkú, ako nožičky a do stredu jednu na ňufáčik. 

 

 

Hotových ježkov odložíme na chvíľu do chladničky a potom pečieme pri teplote 180 °C asi 15 – 17 minút. 

 

 

Lieskovce si nasypeme do mlynčeka a pomelieme. 

 

 

Z jednej porcie cesta nám vyjde asi 25 ježkov. 

 

 

Kým sa pečú, pripravíme si čokoládovú polevu. 

V hrnci si rozpustíme nalámanú čokoládu s 2 lyžičkami oleja a vymiešame, aby bola poleva kompaktná. 

Opačnú stranu upečených ježkov namáčame v čokoláde a potom obalíme v pomletých orechoch. 

 

 

Čokoládovú polevu si potom preložíme do cukrárskeho vrecka s tenkou špičkou a vytvoríme oči a ňufáčik. 

 

 

Pomocou štetca a práškovej potravinárskej farby vytvoríme líčka. 

 

 

Ježkov ukladáme na misku.

Hotovo.

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu. 

Dobrú chuť!

 

 

Najlepšie recepty na dnes