V tomto článku sa dozviete recept na tieto roztomilé koláčiky v tvare ježkov.
Okrem toho, že krásne vyzerajú, chutia skvele.
Cesto je krásne krémové a rozplývajú sa na jazyku.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Din Sweets.
Potrebujeme:
90 g práškového cukru
1 vajce
300 – 330 g hladkej múky
180 g masla
štipku soli
1 ČL vanilkovej esencie
150 g čokolády
2 ČL rastlinného oleja
lieskovce
Postup:
Do misky si vložíme zmäknuté maslo a pridáme cukor, vanilkovú esenciu a tiež vajce.
Vyšľaháme na krémovú konzistenciu.
Následne primiešame múku.
Malo by vám vzniknúť jemné a nelepivé cesto.
Toto cesto vám vydrží v mrazničke až 3 mesiace.
Z cesta formujeme malé guľky, ktoré ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Z menších guľôčok nalepíme vždy 4 na jednu veľkú, ako nožičky a do stredu jednu na ňufáčik.
Hotových ježkov odložíme na chvíľu do chladničky a potom pečieme pri teplote 180 °C asi 15 – 17 minút.
Lieskovce si nasypeme do mlynčeka a pomelieme.
Z jednej porcie cesta nám vyjde asi 25 ježkov.
Kým sa pečú, pripravíme si čokoládovú polevu.
V hrnci si rozpustíme nalámanú čokoládu s 2 lyžičkami oleja a vymiešame, aby bola poleva kompaktná.
Opačnú stranu upečených ježkov namáčame v čokoláde a potom obalíme v pomletých orechoch.
Čokoládovú polevu si potom preložíme do cukrárskeho vrecka s tenkou špičkou a vytvoríme oči a ňufáčik.
Pomocou štetca a práškovej potravinárskej farby vytvoríme líčka.
Ježkov ukladáme na misku.
Hotovo.
Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.
Dobrú chuť!