Vynikajúca večera pre celú rodinu z jedného plechu. Vyskúšajte skvelý koláč zo zemiakového cesta, doplnený chutnou mäsovou ozdobou a šťavnatými cherry paradajkami. Tak, poďme rýchlo na jeho prípravu, nech môžete čím skôr ochutnať!
Potrebujeme:
500 g ochuteného mletého mäsa
1 kg zemiakov
250 g cherry paradajok
2 vajcia
1 veľkú cibuľu
1 mrkva
3 strúčiky cesnaku
3 lyžice krupice
5 lyžíc majonézy
1 lyžička Kurkumy
2 lyžice horčice
1 lyžicu najemno nasekaného kôpru
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Na rastlinnom oleji podusíme domäkka cibuľu nakrájanú najemno, prelisovaný cesnak a strúhanú mrkvu spolu s Kurkumou. Potom zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.
Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. K zemiakom pridáme majonézu, horčicu, vajcia, krupicu, soľ, korenie a kôpor. Dôkladne premiešame. Potom do zemiakovej zmesi pridáme ochladenú dusenú zeleninu a opäť dôkladne premiešame.
Z mletého mäsa vyformujeme guľôčky veľkosti vlašského orecha.
Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vymastíme maslom (príp. olejom). Najskôr na plech navrstvíme zemiakové cesto a potom do cesta jemne vtlačíme mäsové guľôčky a umyté cherry paradajky.
Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 50 minút, alebo kým mäso a zemiakové cesto nie sú dostatočne upečené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ok