Kuchárka, ktorá vymyslela tento recept z mletého mäsa, si zaslúži medailu: 1 prísada je kľúčová!

Mleté mäso sa dá pripravovať na mnoho spôsobov a tento ste určite ešte neskúšali.

 

 

Netradičný recept na sekanú z mletého mäsa si vychutná celá rodina. Kombinácia chutí vás milo prekvapí, základom a tajomstvom úspechu je pridanie kyslej smotany do mäsovej hmoty. To zabezpečí, že mleté mäso sa počas pečenia nevysuší, bude jemnejšie, šťavnaté a oveľa chutnejšie.

Postupujte podľa receptu z YouTube kanála Saftige Fleisch Rezepte.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 cibuľu

1 červenú papriku

olej

125 g syra

1 ČL korenia na mleté mäso

1 kg mletého mäsa

 

 

3 – 4 strúčiky cesnaku

petržlenovú vňať

kôpor

4 PL kyslej smotany

1 ČL soli

1/2 ČL údenej alebo klasickej mletej červenej papriky

 

 

1/2 ČL cesnakového prášku

1 ČL čierneho mletého korenia

1/2 ČL bazalky

1 ČL sušenej cibule

1/2 ČL čili vločiek

2 vajcia

100 – 200 g strúhanky

Na prílohu

5 zemiakov

 

 

7 šampiňónov

olej

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

petržlenovú vňať

kôpor

Na omáčku

 

 

150 ml kečupu

150 ml barbecue omáčky

1 – 2 ČL dijonskej horčice

korenie na mäso

pita chlieb

Postup:

Na panvicu si nalejeme olej a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu.

Červenú papriku si umyjeme, očistíme a pokrájame na malé kocky.

Pridáme ju k cibuli a spolu restujeme niekoľko minút. 

Medzitým si syr nastrúhame na hrubom strúhadle. 

 

 

Pridáme lyžičku mäsového korenia a dobre premiešame.

Všetko spolu znovu premiešame a pridáme k mletému mäsu spolu so strúhaným syrom.

Cesnak si ošúpeme a prelisujeme k ostatným ingredienciám.

 

 

Petržlenovú vňať si nasekáme nadrobno a spolu so smotanou ju takisto pridáme do mäsovej zmesi. 

Nakoniec pridáme ešte všetky koreniny, soľ a vajcia. 

Dôkladne premiešame, aby nám vznikla kompaktná mäsová zmes. 

Poslednou ingredienciou, ktorú pridáme do zmesi, bude strúhanka. 

 

 

Po dôkladnom premiešaní zmes prikryjeme potravinárskou fóliou a prejdeme k príprave zemiakov. 

Zemiaky si očistíme, prekrojíme na polovice, potom na štvrtiny a vložíme do hrnca.

Zalejeme vodou, osolíme a varíme domäkka. 

 

 

Medzitým si ruky vymastíme olejom, zmes rozdelíme na dve časti a vyformujeme z nich na plech pokrytý papierom na pečenie 2 valčeky.

Vložíme ich do predhriatej rúry na 190 °C a pečieme asi 20 – 30 minút. 

Na panvicu si nalejeme olej, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a na malé kúsky pokrájané šampiňóny. 

 

 

Osolíme, okoreníme a premiešame.

Keď máme uvarené zemiaky, scedíme vodu a zemiaky roztlačíme na kašu.

Pridáme k nim orestované šampiňóny, nasekaný petržlen s kôprom a prelisovaný cesnak. 

 

 

V miske si vymiešame všetky ingrediencie na omáčku a následne ňou potrieme upečené mäso. 

Mäso vložíme naspäť do rúry ešte na 15 minút. 

Na podložku si rozložíme pita chlieb a potrieme ho zemiakovou zmesou.

Následne ho prikryjeme druhými pita chlebom a opäť navrstvíme zemiakovú zmes.

Stočíme do rolky a pokrájame na menšie kúsky.

 

 

Tieto kúsky opekáme na panvici s olejom z každej strany asi 1 minútu. 

Takto pripravený pita chlieb servírujeme spolu s mäsom.

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu TU.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes