Miešané vajcia boli zosadené z trónu!
Orientálnu pochúťku shakshuku, ktorá pochádza pravdepodobne z Tuniska, si zamilujete.
Je to chutná kombinácia vajec paradajok a aromatického korenia.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vajíčka na nový spôsob
Čoraz viac našich krajanov uprednostňuje kulinárske experimenty.
Veľmi obľúbené sú aj turecké vajcia.
Shakshuka si získala uznanie aj medzi Slovákmi. Toto celkom jednoduché jedlo prekvapí svojou chuťou a vôňou.
Nižšie vám ukážeme, ako ho pripraviť.
Na prípravu shakshuky potrebujeme:
2 paradajky
1 strúčik cesnaku
2 vajcia
1 PL olivového oleja
zväzok koriandra (voliteľné)
čerstvo mleté čierne korenie
soľ
oregano
rascu
Postup:
Na paradajkách spravíme nožom zárez v tvare kríža.
Ponoríme ich do hrnca s vriacou vodou.
Asi po minúte, keď začnú jemne pukať a otvárať sa, ich vyberieme.
Preložíme do nádoby so studenou vodou.
Potrebujeme ich prudko ochladiť.
Potom ich ošúpeme a nakrájame na kocky.
Cez lis pretlačíme strúčik cesnaku.
Do panvice nalejeme olej a pridáme pretlačený cesnak.
Chvíľu ho restujeme.
Po chvíli pridáme nakrájané paradajky.
Zeleninu podľa chuti dochutíme soľou, čiernym korením, oreganom a rascou.
Premiešame a na vyššom ohni opekáme 3-4 minúty.
Potom do zmesi pridáme vajcia.
Panvicu prikryjeme pokrievkou.
Varíme, kým bielka nestuhnú.
Po uvarení zložíme panvicu zo sporáku.
Hotové jedlo servírujeme s obľúbeným chlebom.
Nakoniec môžeme pokrm dochutiť nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť!