Zvýšilo sa vám z nedeľného obedu trochu zemiakovej kaše? Ukážeme vám, ako z nej vykúzlite celkom nové jedlo s fantastickou chuťou a jednoduchou prípravou. Inšpirujte sa!
Potrebujeme:
Misku zemiakovej kaše
1 vajce
Syr (ideálne Cheddar)
Strúhanku
Plátky slaniny
Postup:
Zemiakovú kašu zmiešame s vajíčkom. Syr nakrájame na menšie kocky a tie zabalíme do zemiakovej kaše – vyformujeme tvar guľky. Následne guľôčky obalíme v strúhanke.
Nakoniec obalíme plátkom slaniny a aby sa nám nerozchádzali, prepichneme drevenou špajľou.
Guľôčky vypražíme v rastlinnom oleji, kým slaninka nie je zlatohnedá a chrumkavá.
Podávame s kyslou smotanou a obľúbenými bylinkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: handimania