Jednoduchá príprava a vynikajúce orechovo-jablková chuť. Tento koláčik je perfektný na spríjemnenie všedného aj slávnostného popoludnia. Dobrú chuť! :-)
Potrebujeme:
2 vajcia
200 g kryštálového cukru
200 ml oleja
200 ml mlieka
200 g mletých orechov
200 g pšeničnej krupice
200 g polohrubej múky
2 nastrúhané jablká
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
Trocha rumu
Na vrch:
50 g marhuľového džemu
50 g nasekaných vlašských orechov na posypanie
Postup:
Vajcia ušľaháme s oboma druhmi cukru do peny. Pridáme olej a postupne aj sypké prísady – orechy, krupicu, múku, prášok do pečiva.
Nakoniec pridáme nastrúhané jablká (šťavu z jabĺk zlejeme), rum. Vymiešame jednotné cesto.
Cesto navrstvíme na plech (20×35 cm) vymastený maslom a vysypaný múkou.
Pečieme 30-35 minút pri teplote 190 stupňov.
Upečený koláčik potrieme džemom a posypeme orechmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika