Výborné mäsko v karamelovej omáčke s cibuľkou a fantastickou chuťou.
Tento recept si určite zamilujete – ideálny nedeľný obed.
Ak hľadáte nový recept z bravčového, určite skúste tento.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg krkovičky
1 ks väčšia cibuľa
4 vrchovaté lyžice cukru
korenie
olej
soľ
Na omáčku:
250 ml vody
200 ml piva
3 lyžice sladkého kečupu
2 lyžice rybacia omáčka (možno nahradiť maggi)
2 lyžice cukru
2 lyžice octu
1/4 lyžičky korenia
Príloha:
Varené zemiaky
Zemiaková kaša
Ryža
Postup:
Mäso nakrájame na väčšie kocky (ako na guláš), môžeme nakájať aj na plátky.
V hrnci opražíme na tenké kolieska nakrájanú cibuľu.
Pridáme mäso a restujeme.
Vedľa na panvici necháme rozpustiť cukor.
Akonáhle cukor skaramelizuje, prelejeme karamel na mäso s cibuľou, premiešame.
Pripravíme omáčku:
vodu zmiešame s rybacou omáčkou a cukrom.
Ďalej pridáme ocot a kečup, okoreníme čiernym korením.
Zálievkou prelejeme mäso v hrnci.
Dusíme 1 hodinu.
Potom mäso v hrnci zalejeme pivom, premiešame, dusíme do zmäknutia mäsa a zhustnutie omáčkou.
Podávame so zemiakmi, ryžou alebo zemiakovou kašou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)