Hostia sa rýchlo blížia a vy máte v skrinke plechovku kondenzovaného mlieka?
V tomto prípade ste zachránení!
Pridajte niekoľko základných ingrediencií a premiešajte, aby ste vytvorili nádherný vlhký koláč.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vynikajúci recept na jednoduchý nadýchaný koláč z portálu przyslijprzepis.
Zvyšné ingrediencie na tento dezert máte pravdepodobne doma ja vy.
Za necelú hodinu budete mať na stole dokonalý teplý koláč.
Spoľahlivý dezert z kondenzovaného mlieka – záchrana pri príchode hostí
Ak máte v pláne pripraviť dezert za menej ako hodinu, určite vyskúšajte lahodný krém z kondenzovaného mlieka.
Aby bol recept úspešný, musí byť mlieko ľadovo studené – priamo z chladničky.
Obsah plechovky by sa mal šľahať najskôr pri nízkych a potom pri stále vyšších rýchlostiach.
Takto vytvoríme studený dezert v miske alebo prílohu napríklad k muffinom.
Nanesieme ho pomocou cukrárskeho vrecka a posypeme hoblinkami čokolády, posýpkami na koláče alebo kúskami sušienok.
Vrstvu takéhoto krému môžete pripraviť aj s pridaním ovocného pyré.
Náš základný produkt môžete použiť aj na prípravu napríklad sušienok z kondenzovaného mlieka, krémového tvarohového koláča alebo originálneho makového koláča.
Ďalším nápadom je torta.
Tento koláčik si obľúbi aj kuchársky nováčik bez predchádzajúcich skúseností.
Na rýchly koláč z kondenzovaného mlieka potrebujeme:
160 ml kondenzovaného mlieka
150 g hladkej múky
100 g masla
3 veľké vajcia
1 ČL vanilkového cukru
1 ČL prášku do pečiva
Na ozdobu (voliteľné, možno vynechať):
práškový cukor
čokoládová poleva
drvené orechy
kokosové lupienky
Postup:
Do misky nalejeme kondenzované mlieko.
Pridáme maslo a vanilkový cukor.
Všetko spolu vymiešame.
Do zmesi postupne po jednom pridávame vajcia. Miešame, kým sa nespoja so zvyškom hmoty.
Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva. Krátko premiešame, kým sa suroviny nespoja.
Rúru predhrejeme na 180°C.
Plech vystelieme papierom na pečenie.
Na plech nalejeme cesto.
Rovnomerne zarovnáme.
Pečieme pri 180°C 45-50 minút, kým nebude špajľa pri teste suchá.
Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.
Prípadne ozdobíme čokoládovou polevou a posypeme kokosovými lupienkami alebo drvenými kúskami orechov.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!