Toto jedlo, ktoré som pripravil, potešilo celú moju rodinu a nezabralo mi veľa času.
Kombináciou kapusty a mletého mäsa budete doslova unesení.
Výnimočný recept na zapekané mäso s kapustou z portálu smakosze.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Plnená kapusta nikdy nebola mojim obľúbeným jedlom.
Jedol som to vždy mimo domu, pretože príprava toho jedla je pre mňa určite príliš dlhá.
A tak, keď som na internete našiel jednoduchý recept, v ktorom sa spája kapusta, mleté mäso, lahodná omáčka, ktorý som dokázal pripraviť za 15 minút a vložiť do rúry, musel som ho vyskúšať.
Dopadlo to mimoriadne dobre.
Oveľa rýchlejšie pripravím jedlo, ktoré porazí kapustové rolky, pretože netrávim čas zdĺhavým obaľovaním.
Kapustu jednoducho nakrájam a poukladám na ňu ochutené mäso.
Po upečení chutí výborne.
Na zapečené kapustné plátky s mäsom potrebujeme:
1 malú hlávku bielej kapusty
600 g mletého bravčového mäsa
1 strednú cibuľu
3 strúčiky cesnaku
200 g prírodného jogurtu
20 g paradajkovej pasty
1/2 zväzku kôpru
1/2 zväzku pažítky
1 ČL provensálskych bylín
1/2 ČL sladkej papriky
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
Začneme očistením kapusty. Nakrájame ju na okrúhle plátky.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Posypeme soľou a čiernym korením.
Mleté mäso vložíme do misky, pridáme nakrájanú cibuľu.
Do zmesi pretlačíme cesnak.
Posypeme soľou a čiernym korením, dochutíme sladkou paprikou a provensálskymi bylinkami.
Všetko spolu premiešame rukou.
Vyformujeme guľky takej veľkosti, aby po sploštení mali rovnakú veľkosť ako plátky kapusty.
Potom mäsovú zmes poukladáme na kapustu.
Nasekáme pažítku a kôpor.
Vložíme do misky a pridáme jogurt a paradajkový pretlak.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Omáčku nanesieme na mäso a rozotrieme po celom povrchu.
Plech vložíme do rúry predhriatej na 180°C.
Pečieme 45 minút.
Jedlo výborne chutí s opekanými zemiakmi s pridaním korenia.
Oplatí sa servírovať aj so šťavnatým šalátom.
Tip redakcie: Jedlo môžeme pripraviť aj vo vegetariánskej verzii, kde mleté mäso nahradíme rastlinnou náhradou alebo správne pripraveným sójovým granulátom.
Prajeme vám dobrú chuť!