Pripravte si doma delikátne jedlo, ktoré sľubuje maximálny chuťový zážitok s minimálnym úsilím.
Veľmi jednoduché a rýchle recepty na dokonalé pokrmy, za ktoré budete vďační v prípade časovej tiesne.
Jednoduchý a rýchly Essen na dokonalé pohostenie z youtube kanála Essen Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na recept č. 1 potrebujeme:
1 bagetu
6 vajec
1/2 šálky kyslej smotany (100 g)
2 paradajky
soľ
mleté čierne korenie
jarnú cibuľku
60 g tvrdého syra
1 PL neosoleného masla
Postup:
Bagetu nakrájame na plátky. Na panvici rozotrieme zmäknuté maslo.
Bagetové plátky poukladáme na panvicu.Do misky rozbijeme vajcia.
Na tvrdej podložke nakrájame cibuľku na tenké kolieska.
Pridáme do misky.
Paradajky nakrájame na kocky a vložíme do misky.
Zmes dochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme smotanu.
Vidličkou dobre premiešame.
Vaječnú zmes nalejeme do panvice.
Panvicu prikryjeme a varíme na stredne nízkom ohni asi 2 minúty.
Po uplynutí doby na vrch nastrúhame syr.
Potom panvicu preložíme do rúry a pečieme 4-5 minút.
(Ak nechcete použiť rúru, môžete jednoducho prikryť a variť 3-4 minúty, kým sa syr neroztopí).
Môžeme servírovať.
Na recept č. 2 potrebujeme:
1/2 malej červenej cibule
5 nakladaných uhoriek
2 konzervy tuniaka
3 PL majonézy
1 ČL citrónovej šťavy
čerstvý kôpor (voliteľné)
1 ČL celozrnnej horčice
soľ
mleté čierne korenie
4 krajce chleba
4 plátky syra čedar
2 PL neosoleného masla
Na šalát:
2 stredné cukety
soľ
mleté čierne korenie
2 PL bieleho vínneho octu
3 PL olivového oleja
Cibuľu nasekáme na drobno.
Vložíme do hlbokej misky.
Pridáme na drobno nakrájané uhorky.
Ďalej pridáme nasekaný kôpor.
Do misky pridáme tuniaka.
Potom pridáme majonézu.
Do zmesi pridáme horčicu a citrónovú šťavu.
Dochutíme soľou a čiernym korením.
Dobre premiešame.
Na dva krajce chleba nanesieme tuniakovu zmes.
Potom naukladáme čedar a prekryjeme ďalším krajcom chleba.
Vrch potrieme maslom.
Chlieb položíme na panvicu maslovou časťou nadol.
Smažíme 3-4 minúty, kým nebude spodný krajec chleba zlatohnedý.
Medzitým potrieme vrch chleba ďalším maslom.
Cuketu nakrájame na kolieska.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Posypeme soľou a vložíme do rúry na 5-7 minút, kým plátky mierne nezmäknú.
Chleba opatrne otočíme a znížime teplotu.
Varíme ďalšie 3-4 minúty, kým sa syr neroztopí.
Do misky nalejeme ocot a olej.
Dochutíme čiernym korením a dobre premiešame.
Potom zmes prelejeme do misky s cuketou a zamiešame.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU