Pekelne dobrá krkovička na cesnaku s výbornou omáčkou.
U nás doma sa tento obed teší veľkej popularite, pretože je nenáročný na prípravu, sýty a veľmi chutný.
Odporúčam vyskúšať aj vylešenie so slaninkou, ktorá dodá jedlu nový šmrnc. :-)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1,5 kg krkovičky nakrájanej na plátky
10 strúčikov cesnaku
2 väčšie cibuľe nakrájané na kolieska
Soľ
Korenie
červenú papriku
Na omáčku:
4 lyžice oleja
4 lyžice sójovej omáčky
10 lyžíc pikantného kečupu
Sladkú mletú papriku
Mleté čierne korenie
soľ
Voliteľné:
Plátky slaninky
červená paprika
bylinky podľa chuti
Postup:
Krkovičku si nakrájame na plátky.
Plech si vymastíme olejom.
Na plech uložíme vrstvu cibule.
Ochutíme soľou, korením a červenou paprikou.
Na cibuľu uložíme plátky mäsa.
Osolíme ich.
Všetky plátk potrieme pretlačeným cesnakom.
Mäso pokryjeme zvyšnou cibuľou a jednoducho prelejeme omáčkou.
Zmiešame si na ňu kečup olej, sójovku, papriku a mleté korenie.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 1-1,5 hodiny.
Náš tip:
Na vrch môžete dať 20 minút pred dopečením aj plátky slaninky.
Hotovo, podávame s ryžou alebo zemiakmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)