Tieto chlebové placky plnené šunkou a syrom sú v Taliansku veľmi obľúbené.

Chuť trochu pripomína slovenské osúchy, ale podľa mňa je cesto oveľa jemnejšie.
Príprava nie je nijako náročná a je to vážne dobrota.
Už pri ich pečení sa vám budú pri tej vôni zbiehať slinky.

Ak sme vám urobili chúťky, tak poďme na to.
Potrebujeme:
500 g hladkej múky extra špeciál
1/2 kocky droždia
300 ml vody
soľ
extra panenský olivový olej
oregano
Náplň:

150 g šunky, slaniny alebo originál prosciutto
150 g obľúbeného syra
voliteľné:
olivy
kapary
Postup:
Do misky si dáme vlažnú vodu, namrvíme do nej droždie.

Rozmiešame vidličkou kým sa nerozpustí.
V menších dávkach pridávame preosiatu múku.
Osolíme a miešame až kým nevypracujeme homogénne cesto.

Misu s cestom prikryjeme utierkou a necháme kysnúť cca 1,5 – 2 hodiny.
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku.
Cesto roztiahneme rukami tak, aby ostalo čo najtenšie (cca 0,5 cm).

Potom vykrojíme kruhy s priemerom cca 5-6 cm.
Do stredu kruhu vložíme šunku a syr.
Môžeme pridať olivy, prikryjeme ďalším kruhom cesta a kraje poriadne spojíme.

Povrch potrieme trochou olivového oleja a posypeme štipkou oregana.
Plech pokryjeme papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút pri 250 stupňoch.

Necháme vychladnúť a podávame napríklad k vínku, alebo len tak ako slanú pochúťku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)




















