Zemiakový ježkovia plnený syrom, slaninou a chutnou klobáskou.
Fantastická večera rýchlo a prakticky na jednom plechu.
Potrebujeme:
Zemiaky približne rovnakej veľkosti (9-10 kusov)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g slaniny
2 klobásy
200-250 g syra
2 cibule
Voliteľné:
Šunka
Olej
Soľ a korenie
(Množstvo prísad je potrebné prispôsobiť veľkosti a množstvu zemiakov)
Postup:
Zemiaky nešúpeme, len dobre umyjeme kefou.
Osušíme a na povrchu urobíme hlboké zárezy (medzera medzi nimi by mala byť 2-3 mm).
Zárezy však nesmú zemiaky celkom prekrojiť.
Zemiaky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
V miske zmiešame olej so soľou a korením.
Túto zmes natrieme na každý zemiak tak, aby sa dostala aj do zárezov.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov.
Pečieme, kým zemiaky nezmäknú (35-40 minút).
Syr, slaninu, klobásu aj šunku nakrájame na tenké plátky.
Cibuľu nakrájame na krúžky.
Zemiaky z rúry vyberieme.
Do zárezov striedavo ukladáme jednotlivé prísady.
Potom vložíme späť do rúry zapiecť ešte na 15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)