Všetkých svojich priateľov som naučil, ako pripraviť najrýchlejšie predjedlo z lístkového cesta!

Skvelý nápad na praktické predjedlo z lístkového cesta a pár jednoduchých surovín.

K tomu podávaná lahodná krémová omáčka a fantastický snack je na svete.

 

 

Výnimočný recept na plnené pečivo z lístkového cesta z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.

Potrebujeme:

400 g lístkového cesta

150 g šunky

100 g smotanového syra

150 g tvrdého syra

1 vajce

Na omáčku:

 

 

125 ml mlieka

250 ml rastlinného oleja

10 g soli

1 uhorku

10 g cesnaku

20 g petržlenovej vňate

šťavu z 1/2 citróna

Postup:

Pomocou pokrievky na hrniec vykrojíme kruh z lístkového cesta (viď video).

Prebytočné cesto odstránime.

Vzniknutý kruh prekrojíme na 8 častí.

 

 

Šunku nakrájame na štvorcové plátky. Potom plátky prekrojíme na polovicu.

Šunku po dvoch plátkoch uložíme na kraj cesta. Na šunku nanesieme smotanový syr.

Na jemnom strúhadle nastrúhame syr. Potom syr nanesieme cesto.

Cesto zrolujeme a naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

V malej miske vidličkou rozšľaháme vajce.

 

 

Vajíčkom potrieme vrch cesta.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do nádoby nalejeme mlieko.

Pridáme olej.

Rozšľaháme tyčovým mixérom.

 

 

Pridáme soľ.

Opäť prešľaháme.

Vyšľahanú zmes pridáme do misky.

 

 

Ošúpeme uhorku.

Nakrájame na malé kocky a pridáme do misky.

Ďalej pridáme pretlačený cesnak.

 

 

Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Vytlačíme šťavu z citróna.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

 

 

Krehké pečivo servírujeme s osviežujúcou omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes