Každý má rád domáci chlieb, ale receptov je toľko, že nie je ľahké nájsť ten najjednoduchší.
Veľkou výhodou tohto receptu z KETKES Kitchen je, že ho zvládnu ľahko aj začiatočníci.
Od tradičných receptov sa líši tým, že vyžaduje trochu viac ingrediencií, no práve vďaka tomu je taký lahodný a jemný.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Dá sa veľmi ľahko krájať, nedrobí sa.
Ide o lahodný mäkký chlieb, ktorý vydrží niekoľko dní, nesplesnivie, väčšinou len vyschne.
Potrebujeme:
600 g chlebovej múky
1 lyžička soli
1 čajová lyžička cukru
7 g instantného droždia
2 lyžice oleja
200 ml vlažnej vody
200 ml vlažného mlieka
1 vajce na potretie
Postup:
Najskôr si do misky nasypeme sypké prísady:
múka, droždie, soľ a cukor.
Potom pridáme tekuté prísady:
olej, vodu a mlieko.
Zamiešame a vymiesime cesto.
Miesime 5 minút.
Prikryjeme fóliou a necháme 60 minút kysnúť.
Potom dáme na múkou posypanú dosku a rozdelíme na dve časti.
Rukami vytvarujeme na placku.
Preložíme okraje smerom do stredu a potom zrolujeme.
Takto zrolujeme aj druhý chlebík.
Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Prikryjeme utierkou a necháme 20 minút odpočívať.
Nakrojíme vrch a potrieme vajíčkom.
Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: