Buchty sú ako perinka a do druhého dňa nestvrdnú.
Recept od pani Aničky.:-)
Potrebujeme:
250 ml mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 lyžice kryštálu
1 van. cukor
1 lyžička soli
2 žĺtky
1 vajce
70 g rozpusteného masla,
50 ml oleja, 300 g pol múky
250 g hl múky
3/4 kocky čerstvého droždia alebo 3 lyžičky sušeného
Postup:
Do vlažného mlieka dáme oba cukry, soľ, žĺtky, vajce, maslo a olej.
Ručným šľahačom (s hákmi na miesenie) premiešame, aby sa všetko spojilo.
Potom dáte múky, nakoniec rozdrobíme droždie a miešame najlepšie 20 min.
Ak nemáte robota, tak len vymiešajte.
A nechajte 15 min odpočinúť.
Potom sa k miešanie vráťte a uvidíte, ako bude cesto nádherná hladké, samá bublinka.
Nebude sa lepiť k stenám misy.
Nechajte kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.
Potom vyklopte na pomúčenú dosku.
Vopred si poriadne vymažte pekáčik bravčovou masťou.
Cesto vyvaľkajte do hrúbky 1 cm.
Vykrajujte kolieska, na ne potom navrstvite náplň (lekvár, tvaroh – proste to, čo máte radi) a zabaľte.
Nakoniec všetky buchtičky namočíme do oleja.
Nechajte odkvapkať a vkladajte do pekáča vedľa seba.
Netlačte ich tesne k sebe, nechajte im tam medzierku, pretože ešte vykysnú.
Dajte kysnúť aspoň na 30 min na teplé miesto (rúra na 50 °, alebo na slniečko).
Nakysnuté potrite bielkami.
Nastavte rúru na 170 °.
Dajte piecť na cca 30 minút.
Ak chcete, aby boli buchty chrumkavé, tak dajte piecť na najspodnejšej mriežke v rúre.
Ihneď upečené vyklopte (na papier na pečenie), po vychladnutí pocukrujjte.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)