Vychutnajte si pri šálke dobrej kávy alebo čaji tieto lahodné a krehké rolky plnené orechovou plnkou.
Recept je neskutočne jednoduchý a vôňa čerstvo napečených roliek vám zaplní celý dom.
Nenáročný a rýchly recept na plnené orechové rolky z youtube kanála Ellen’s Kitchen.
Koláčiky sú vynikajúce aj s ími plnkami – napríklad s makovou či lekvárovou.
Potrebujeme:
280 g hladkej múky
1/2 ČL prášku do pečiva
štipku soli
1/4 ČL vanilkového cukru
80 g masla
200 g kyslej smotany
1 žĺtok
Na plnku:
1 bielok
40 g kryštálového cukru
1 ČL vanilkového cukru
100 g vlašských orechov
Na posypanie:
100-150 g práškového cukru
Postup:
Do hlbokej misky nasypeme múku.
Pridáme prášok do pečiva.
Ďalej pridáme štipku soli.
Potom pridáme vanilkový cukor.
Metličkou premiešame.
Pridáme zmäknuté maslo.
Rukami vymiesime drobivé cesto.
Pridáme smotanu.
Potom pridáme žĺtok a špachtľou premiešame.
Rukou vymiesime hladké cesto.
Zabalíme ho do potravinárskeho vrecka.
Vložíme na 10-15 minút do chladničky.
Do samostatnej misky pridáme bielok.
Nasypeme cukor.
Pridáme vanilkový cukor.
Mixérom vyšľaháme nadýchaný krém.
Pridáme nasekané vlašské orechy.
Špachtľou zamiešame.
Po uplynutí doby preložíme cesto na pomúčený stôl.
Rozdelíme na štyri rovnaké časti.
Valčekom vyvaľkáme do tvaru väčšieho kruhu.
Cesto rozdelíme zúbkovaným krájačom na 8 častí.
Na kraj každého kúska nanesieme orechovú plnku.
Širšiu časť cesta preložíme a potom zrolujeme (viď video).
Rolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C.
Pečieme 15-20 minút.
Po upečení vyberieme rolky z rúry.
Obalíme ich v práškovom cukre.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: