Slivky si spájame s jeseňou a práve teraz sú najchutnejšie.
Toto lahodné ovocie chutí výborne čerstvé, ale je ideálne aj na prípravu jesenných koláčov.
Okrem toho si úrodu sliviek môžete tiež zamraziť a budete mať tak toto chutné ovocie na koláč vždy poruke.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vyskúšajte tento recept na slivkový koláč z portálu smakosze, na ktorý nebudete potrebovať rúru.
Sezóna sliviek je v plnom prúde a potrvá do konca októbra.
Oplatí sa to využiť a vychutnať si lahodnú chuť tohto sezónneho ovocia.
Slivky sú skutočnou vitamínovou bombou.
Dodávajú nám vlákninu, zvyšujú imunitu a majú protirakovinové vlastnosti.
Okrem toho prospievajú tráveniu a pomáhajú predchádzať zápche.
Ak máte radi jesenné dezerty, máme pre vás niečo špeciálne.
Rýchly a chutný dezert, na ktorý nepotrebujete rúru.
Je to skutočný kulinársky hit.
Tento slivkový koláč si podmaní vaše jazýčky, pretože je výborný!
Ingrediencie:
1 vajce
¼ šálky kryštálového cukru
¼ šálky mlieka
¼ šálky rastlinného oleja
10 sliviek
½ šálky múky
1 lyžičku prášku do pečiva
1 lyžičku vanilkového cukru
hrsť orechov
1 lyžičku masla
1 lyžičku cukru
Postup:
Slivky si umyjeme, zbavíme kôstok a prekrojíme na polovice.
Vajíčko rozbijeme do misky, pridáme cukor a premiešame.
Pridáme rastlinný olej, mlieko a múku.
Všetko premiešame a pridáme prášok do pečiva a vanilkový cukor.
Môžeme pridať škoricu alebo mletý zázvor.
Všetko dôkladne premiešame.
Na panvici rozpustíme maslo a pridáme cukor.
Vytvorí sa karamel, potom vložíme slivky do panvice.
Slivky by mali byť usporiadané celkom tesne okolo panvice.
Posypeme ich nasekanými orechmi.
Pár minút opečieme na panvici a potom vlejeme cesto.
Cesto smažíme prikryté 10 minút.
Potom zdvihneme pokrievku a skontrolujeme, ako dezert vyzerá.
Pečieme na panvici asi 2 minúty, kým cesto nie je zlatisté.
Môžeme podávať ihneď teplé.
Tento jesenný dezert zmizne zo stola rýchlosťou blesku.
Dobrú chuť!