Bravčové rezne už nebudete pripravovať inak: Geniálny trik vďaka ktorému bude mäso jemné a strúhanka chrumkavá!

Vynikajúci recept na neskutočne jemné a chutné bravčové rezne.
[mashshare]

Ak chcete získať naozaj luxusné rezne, táto rada sa vám určite bude hodiť.

Rezne sú úžasne jemné, trojobal krásne chrumkavý a vôbec nie sú mastné.

Lepšie rezne ste pravdepodobne ešte nejedli!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Takto pripravené rezne podľa odporúčania z portálu przyslijprzepisveľmi šťavnaté a jemné, ale nezabudnite ich namočiť do mlieka a cibule asi na 8 hodín, najlepšie cez noc.

Potrebujeme:

Marináda:

0,5 l plnotučného mlieka

 

 

4 stredne veľké cibule

5 bravčových rezňov

Na vyprážanie:

rastlinný olej

bravčovú masť

 

 

Na dochutenie a obalenie:

strúhanku

vajcia

 

 

soľ

čierne mleté korenie

voliteľné: cesnak

Postup:

Bravčové rezne si mierne naklepeme tĺčikom na mäso.

 

 

Mlieko nalejeme do hrnca.

Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na pol krúžky.

Vhodíme ju do hrnca s mliekom a pridáme rezne.

Prikryjeme a odložíme na noc do chladničky.

 

 

Po uplynutí tejto doby si rezne osušíme, osolíme a okoreníme.

Môžeme potrieť prelisovaným cesnakom a obalíme v trojobale

– najskôr múka, potom vajíčko a nakoniec strúhanka.

 

 

Vajíčka pred obalením dobre vyšľaháme vidličkou a pridáme do nich trochu mlieka. 

Rezne obalíme 2-krát podľa tej istej postupnosti.

 

 

Na panvici si rozohrejeme väčšie množstvo oleja.

Vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista tak, že keď sa smažia z jednej strany, prikryjeme ich pokrievkou. 

Vysmažíme dozlatista, potom otočíme a vysmažíme aj z druhej strany bez použitia pokrievky. 

 

 

Následne ich ukladáme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes