Ak chcete získať naozaj luxusné rezne, táto rada sa vám určite bude hodiť.
Rezne sú úžasne jemné, trojobal krásne chrumkavý a vôbec nie sú mastné.
Lepšie rezne ste pravdepodobne ešte nejedli!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Takto pripravené rezne podľa odporúčania z portálu przyslijprzepis sú veľmi šťavnaté a jemné, ale nezabudnite ich namočiť do mlieka a cibule asi na 8 hodín, najlepšie cez noc.
Potrebujeme:
Marináda:
0,5 l plnotučného mlieka
4 stredne veľké cibule
5 bravčových rezňov
Na vyprážanie:
rastlinný olej
bravčovú masť
Na dochutenie a obalenie:
strúhanku
vajcia
soľ
čierne mleté korenie
voliteľné: cesnak
Postup:
Bravčové rezne si mierne naklepeme tĺčikom na mäso.
Mlieko nalejeme do hrnca.
Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na pol krúžky.
Vhodíme ju do hrnca s mliekom a pridáme rezne.
Prikryjeme a odložíme na noc do chladničky.
Po uplynutí tejto doby si rezne osušíme, osolíme a okoreníme.
Môžeme potrieť prelisovaným cesnakom a obalíme v trojobale
– najskôr múka, potom vajíčko a nakoniec strúhanka.
Vajíčka pred obalením dobre vyšľaháme vidličkou a pridáme do nich trochu mlieka.
Rezne obalíme 2-krát podľa tej istej postupnosti.
Na panvici si rozohrejeme väčšie množstvo oleja.
Vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista tak, že keď sa smažia z jednej strany, prikryjeme ich pokrievkou.
Vysmažíme dozlatista, potom otočíme a vysmažíme aj z druhej strany bez použitia pokrievky.
Následne ich ukladáme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.
Dobrú chuť!