Pripravte si doma rýchly a jednoduchý krémový dezert s netradičnou ingredienciou.
Vďaka svojej nenáročnosti a dokonalej chuti ho pripravujem dosť často.
Bleskový recept na lahodný krémový koláč z youtube kanála savurosTV.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
150 g kryštálového cukru
150 ml vody
200 g suchárov
Na krém:
200 g hladkej múky
200 g kryštálového cukru
1 l mlieka
50 g masla
1 ČL vanilkovej esencie
Na šľahačku:
200 ml smotany na šľahanie
3 PL práškového cukru
Na polevu:
150 g čokolády
200 ml smotany na šľahanie
Postup:
Do rajnice na sporáku nasypeme cukor.
Miešame, kým sa nerozpustí.
Keď skaramelizuje, pridáme vodu.
Miešame, kým sa zmes nestane tekutou.
Necháme 5 minút vychladnúť.
Na spodok formy naukladáme sucháre.
Zalejeme ich vychladnutým sirupom.
Necháme 5 minút dostáť.
Do hrnca na sporáku pridáme múku.
Pridáme cukor.
Premiešame metličkou.
Postupne pridávame mlieko a miešame, kým nezískame zloženie bez hrudiek.
Odstavíme z ohňa a pridáme na kocky nakrájané maslo.
Pridáme vanilkovú esenciu a miešame, kým sa maslo nerozpustí.
Necháme vychladnúť.
Vychladnutý krém dobre zamiešame.
Potom ho rozotrieme na sucháre.
Vložíme do chladničky na 30 minút.
Do misky pridáme smotanu.
Pridáme cukor.
Mixérom šľaháme do tuha.
Šľahačku rozotrieme na koláč.
Potom vrstvu dobre zarovnáme.
Vložíme na 30 minút do chladničky.
Do misky pridáme nasekanú čokoládu.
Zalejeme horúcou smotanou.
Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.
Necháme minútu vychladnúť a polevou polejeme šľahačkovú vrstvu.
Dobre zarovnáme.
Koláč vložíme na 6 hodín do chladničky a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: