Nekupujte chemické herbicídy: Stačia len 2 kvapky tohto prírodného produktu a burina okamžite schne!

Nekupujete chemické herbicídy.
[mashshare]

Nepotrebujete predraženú chémiu na to, aby ste zlikvidovali burinu. 

Stačí vám skočiť do kuchyne a namiešať si tento prírodný herbicíd.

Vyskúšajte a presvedčte sa sami!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa týchto odporúčaní z YouTube kanála PRIRODZENÉ ZDRAVIE.

Burina je jedným z najväčších problémov každého záhradkára.

Okrem záhrady prerastá burina aj na chodníkoch, terasách, či parkovacích miestach.

Ak patríte k tým, ktorí neradi používajú  chémiu, máme pre vás skvelé tipy, ako sa jej zbaviť ekologicky.

Ničenie buriny pomocou octu

Tento prírodný, domáci prípravok na ničenie buriny je lacný, netoxický a veľmi účinný proti burine.

Navyše, jeho použitie je veľmi jednoduché.

 

 

Pozor! Tento domáci prostriedok používajte iba na plochy, kde nerastie tráva, ani iné rastliny – napríklad na chodníky, terasy a pod.

Nelejte ho na pôdu, pretože soľ má na ňu negatívny vplyv a ocot by zničil aj rastliny okolo, ktoré zničiť nechcete.

Potrebujeme:

1 l vody + vodu na riedenie

3 dl octu

 

 

1 PL saponátu

1 PL kuchynskej soli

Postup:

Do nádoby si nasypte soľ a pridajte ocot.

 

 

Následne pridajte ešte saponát a všetko zalejte vodou. 

Dobre premiešajte, aby sa jednotlivé zložky spojili.

Prelejte do fľaše s rozprašovačom a doplňte vodou asi v pomere 1:2.

 

 

Toto riešenie funguje najlepšie, ak ho používate počas horúceho dňa.

Nastriekajte tento prípravok na burinu ráno, pretože bude účinnejší v kombinácii so slnečným žiarením.

Viac sa dozviete v priloženom videu TU.

Ďalšie ekologické spôsoby ničenia buriny

Domáce prírodné prostriedky na ničenie buriny sú ekologickou možnosťou namiesto škodlivých chemikálií.

 

 

Niektoré prírodné produkty na tento účel vykazujú nespornú účinnosť, ktorá konkuruje chemickým herbicídom.

Tu sú ďalšie prírodné produkty, ktoré by ste rozhodne mali poznať, ak sa chcete zbaviť buriny. 

Sóda bikarbóna

Jedlá sóda je vynikajúcou prísadou na ničenie buriny.

 

 

Vezmite si balíček jedlej sódy a dôkladne posypte všetky oblasti zasiahnuté burinou.

Výhodou je, že nemusíte čakať na ideálne počasie, sódu môžete použiť aj keď je oblačno a prekážkou nie je ani dážď.

Opakujte raz mesačne.

500 g sódy bikarbóny môžete pridať aj do octového roztoku pozostávajúceho z 5 litrov vody a 200 ml octu.

Aplikujte na burinu, ktorá následne vädne a žltne.

Vriaca voda

 

 

Vriaca voda ničí burinu takmer okamžite.

Je ideálna na čistenie rohov okolo vstupnej brány a schodov, alebo na časti, ktoré sú plné prachu a zeminy.

Vriacu vodu opatrne nalejte na nežiaduce rastliny.

Pokiaľ ide o rastliny s hlbším koreňom, možno budete musieť tento proces zopakovať.

 

Drevný popol

Už žiadny mach na peknom trávniku!

Tento problém ľahko vyriešite použitím drevného popola.

Tento trik je zaujímavý v tom, že popol je veľmi bohatý na vápnik, čo spôsobuje, že pôda je menej kyslá, a teda menej priaznivá pre život a vývoj machov.

 

 

Mulčovanie

Burina sa rada objavuje všade vo vašej záhrade.

Existuje však spôsob, ako jej zabrániť, aby bujne rástla.

Už žiadne pletie a nech žije mulčovanie!

Ak nechcete vynaložiť veľa úsilia na vytrhávanie buriny, zvážte super účinný mulč na ochranu vašich kvetov.

Čerešnička na torte: ušetríte aj na polievaní.

 

 

V skutočnosti táto technika spočíva v pokrytí pôdy rastlinnými, minerálnymi alebo syntetickými materiálmi.

Môžete použiť napríklad slamu, kôru, či drevenú štiepku. 

Žihľavový hnoj

Žihľava je skvelým pomocníkom pri hnojení rastlín, aj na ničenie buriny.

 

 

Aby sa využili jej prednosti pri odstraňovaní buriny, musí sa použiť ako tekutý hnoj, ktorý sa pripraví takto:

1 kg žihľavy macerujte v 10 litroch vody 3 alebo 4 dni za pravidelného miešania.

Na urýchlenie procesu fermentácie je možné vodu ohriať. 

Žihľava sa mieša palicou, aby sa vzniesli vzduchové bubliny.

Nádoba musí byť hermeticky uzavretá počas príslušného obdobia fermentácie.

Kvapalina sa extrahuje a naleje do kanvy.

Nežiaduce rastliny zalejeme čistým žihľavovým hnojom a opakujeme toľkokrát, koľkokrát je potrebné.

 

 

Viac sa dozviete v priloženom videu.

Veľa šťastia!

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.