Fašírky môžu byť ešte chutnejšie, ak do mäsa nastrúhate túto ingredienciu.
Takto pripravené fašírky budú šťavnatejšie a aromatickejšie.
Tak chutnú večeru ste už dlho nemali.
Postupujte podľa tohto receptu z portálu smakosze.
Ak stále premýšľate, čo sa oplatí pridať do mäsa, sú to huby.
Šťavnaté fašírky s hubami
Huby obsahujú veľa vody.
Časť sa pri vyprážaní odparí a zvyšná časť zvlhčí mäsovú hmotu.
Hotové jedlo sa bude rozplývať na jazyku.
Ingrediencie:
1 kg mletého bravčového pliecka
200 g húb
2 stredne veľké cibule
2 veľké vajcia
40 g strúhanky + na obaľovanie
4-5 strúčikov cesnaku
2-3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
soľ a korenie podľa chuti
repkový olej na vyprážanie
Postup:
Príprava lahodných a šťavnatých fašírok s hubami nie je komplikovaná.
Pozrite si návod nižšie a presvedčte sa sami.
Začneme nakrájaním cibule a cesnaku.
Vložte zeleninu, mleté mäso a nasekanú petržlenovú vňať do veľkej misy.
Očistené huby nastrúhame pomocou strúhadla s väčšími otvormi.
Pridajte ich do zvyšných surovín.
Vsypte strúhanku a pridajte vajcia.
Zmes dochutíme soľou a korením.
Dôkladne premiešame.
Formujte malé, mierne sploštené fašírky.
Obaľte ich v troche strúhanky a opekajte na dobre rozohriatom tuku asi 4 minúty z každej strany.
Prebytočný olej osušte papierovou utierkou.
Ako podávať fašírky s hubami?
Klasické prílohy, ako varené zemiaky a jednoduchý šalát, sa k jedlu perfektne hodia.
Odporúčame najmä zloženie s pórom – ešte viac zvýrazní chuť húb.
Ako dochutiť fašírky?
Cibuľa zvýrazní chuť tohto jedla.
Skvelú chuť fašírkam dodá aj majoránka.
Je to vynikajúce korenie na mäso.
Samozrejme nesmiete vynechať soľ a čierne mleté korenie.
Niekto do masy na fašírky pridáva aj nasekanú petržlenovú vňať alebo kôpor, vďaka čomu sú aromatickejšie.
Môžete pridať aj mletú sladkú papriku a cesnak.
Tajná prísada
Pri miesení hmoty na fašírky k nim pridajte trochu šťavy z nakladaných uhoriek.
Vďaka nej budú nielen vo vnútri mäkké, šťavnaté a vlhké.
Budú tiež chuťovo výraznejšie.
Nakoniec z mäsovej zmesi vytvarujte fašírky.
Obaľte a vysmažte ako obvykle.
Šťavu z nakladaných uhoriek môžete použiť aj pri dusení iného mäsa, napríklad hovädzieho na guláš.
Kyselina mliečna, ktorá je obsiahnutá v kyslých uhorkách, aj ich šťave, pomôže mäsu rýchlejšie zmäknúť.
Ak nemáte nakladané uhorky, poslúži aj voda z inej nakladanej zeleniny.
Bude plniť rovnakú úlohu.
Dobrú chuť!