Nastrúhajte a pridajte k mletému mäsu: Šťavnatejšie fašírky ste ešte nejedli!

Pridajte to k mletému mäsu.

Fašírky môžu byť ešte chutnejšie, ak do mäsa nastrúhate túto ingredienciu.

Takto pripravené fašírky budú šťavnatejšie a aromatickejšie. 

Tak chutnú večeru ste už dlho nemali.

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z portálu smakosze.

Ak stále premýšľate, čo sa oplatí pridať do mäsa, sú to huby.

Šťavnaté fašírky s hubami

Huby obsahujú veľa vody.

 

 

Časť sa pri vyprážaní odparí a zvyšná časť zvlhčí mäsovú hmotu.

Hotové jedlo sa bude rozplývať na jazyku.

Ingrediencie:

1 kg mletého bravčového pliecka

200 g húb

2 stredne veľké cibule

2 veľké vajcia

 

 

40 g strúhanky + na obaľovanie

4-5 strúčikov cesnaku

2-3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

soľ a korenie podľa chuti

repkový olej na vyprážanie

Postup:

Príprava lahodných a šťavnatých fašírok s hubami nie je komplikovaná.

Pozrite si návod nižšie a presvedčte sa sami.

Začneme nakrájaním cibule a cesnaku.

 

 

Vložte zeleninu, mleté ​​mäso a nasekanú petržlenovú vňať do veľkej misy.

Očistené huby nastrúhame pomocou strúhadla s väčšími otvormi.

Pridajte ich do zvyšných surovín.

Vsypte strúhanku a pridajte vajcia.

 

 

Zmes dochutíme soľou a korením.

Dôkladne premiešame.

Formujte malé, mierne sploštené fašírky.

Obaľte ich v troche strúhanky a opekajte na dobre rozohriatom tuku asi 4 minúty z každej strany.

 

 

Prebytočný olej osušte papierovou utierkou.

Ako podávať fašírky s hubami?

Klasické prílohy, ako varené zemiaky a jednoduchý šalát, sa k jedlu perfektne hodia.

Odporúčame najmä zloženie s pórom – ešte viac zvýrazní chuť húb.

 

 

Ako dochutiť fašírky?

Cibuľa zvýrazní chuť tohto jedla.

Skvelú chuť fašírkam dodá aj majoránka.

Je to vynikajúce korenie na mäso.

Samozrejme nesmiete vynechať soľ a čierne mleté korenie. 

 

 

Niekto do masy na fašírky pridáva aj nasekanú petržlenovú vňať alebo kôpor, vďaka čomu sú aromatickejšie.

Môžete pridať aj mletú sladkú papriku a cesnak. 

Tajná prísada

Pri miesení hmoty na fašírky k nim pridajte trochu šťavy z nakladaných uhoriek.

 

 

Vďaka nej budú nielen vo vnútri mäkké, šťavnaté a vlhké.

Budú tiež chuťovo výraznejšie.

Nakoniec z mäsovej zmesi vytvarujte fašírky.

Obaľte a vysmažte ako obvykle.

 

 

Šťavu z nakladaných uhoriek môžete použiť aj pri dusení iného mäsa, napríklad hovädzieho na guláš.

Kyselina mliečna, ktorá je obsiahnutá v kyslých uhorkách, aj ich šťave, pomôže mäsu rýchlejšie zmäknúť. 

Ak nemáte nakladané uhorky, poslúži aj voda z inej nakladanej zeleniny.

 

 

Bude plniť rovnakú úlohu.

Dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes