Pečený bôčik so zemiakovou knedľou a špenátom: Tak lahodné mäsko ste ešte nejedli!

Pečený bôčik podľa pani Katky si zamilujete. Pripravila ho totižto v mimoriadne chutnom prevedení, ktoré sme doteraz neochutnali.

 

 

Tento recept vám prinesie ten pravý chuťový zážitok, kedy mäso zostane šťavnaté a kôrka krásne chrumkavá.

Navyše, šťava vytvorená počas pečenia je vynikajúca na prípravu omáčok alebo ako podklad pre ďalšie pokrmy.

Recept zvládnete pripraviť jednoducho, podľa nasledovného receptu pani Katky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Cibuľa

Bôčik nakrájaný na plátky

Soľ

Cesnak

Drvená rasca

Korenie

Malý pohár piva

Vriaca voda

Bravčový vývar (z kostí, nepovinné)

Príloha:

Dusený špenát

Zemiaková knedľa

Postup:

Na panvici osmažíme cibuľu a preložíme ju do pekáča, bez použitia oleja.

 

 

Na cibuľu umiestnime osolené plátky bôčika, ktoré potrieme cesnakom, drvenou rascou a korením.

Pridáme malý pohárik piva.

Pekáč prikryjeme a pečieme v rúre asi pol hodiny.

 

 

Potom pekáč odkryjeme a počas pečenia podlievame vriacou vodou.

Lyžicou škrabeme to opečené okolo pekáča, aby šťava bola čo najlepšia.

Do šťavy roztlačíme 2 strúčiky cesnaku.

 

 

Na lepšie chute môžeme mäso podlievať bravčovým vývarom z kostí.

Teraz už stačí len podávať tento lahodný pečený bôčik s niečím dobrým na stranu, napríklad so zemiakovou knedľou alebo chlebom.

Zemiaková knedľa

Vôbec nie je tuhá a osliznutná, chutí fantasticky a u nás doma je to najobľúbenejšia, určite skúste.

Potrebujeme:

 

 

1 kg zemiakov

1/2 kg hrubej múky,

1 -2 vajcia podľa veľkosti

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame a dáme klasicky variť do osolenej vody.

Po uvarení-môžu byť aj rozvarené-je roztlačíme ako keby sme robili zemiakovú kašu.

Ja používam ručný šľahač.

 

 

Pridáme vajíčko a múku a spracujeme cesto-nie je tuhé, je nadýchané.

Rozložíme si potravinovú fóliu, dávam dva pásy cez seba-a na ne naložíme cesto-vytvarujeme šišku a balením do fólie ešte upravíme tvar.

Na jednom konci urobíme uzol-kto nezvládne-môže zaviazať povrázkom.

A k tomu koncu poriadne knedlík natlačíme, upravíme a zaviažeme aj druhý koniec.

 

 

Varíme vo vriacej vode cca 20 minút až nám vypláva hore-sem tam otočíme a je hotovo.

Knedľa je ako pierko-tým že drží tvar vo fólii nemusíte dávať toľko múky a mať miesto knedlí betón. Knedľa je výborná a vôbec nie je osliznutá.

Dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes