Ak neviete, čo podávať na obed alebo večeru a vaša zíva prázdnotou, určite sa vám bude hodiť tento recept.
Moja babička robila tieto jednoduché knedličky doslova za minútku.
Sú veľmi chutné a výborne zasýtia.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Jemné tvarohové knedlemôžete podávať ako prílohu alebo ako hlavné jedlo so sladkou omáčkou.
Potrebujeme:
3 hrnčeky jemný tvaroh
2 ks vajce
3 lyžice kryštálový cukor
1 lyžička soľ
2 šálky hladká múka
100 g maslo
Postup:
Tvaroh vymiešame s vajíčkami.
Ak nemáte k dispozícii jemný tvaroh, stačí, ak hrudkovitý tvaroh prepasírujete.
Pridáme cukor, soľ.
Do spracovanej hmoty pridáme múku.
Cesto by malo byť mäkké a malo by sa s ním ľahko pracovať.
Na pomúčenej pracovnej doske cesto spracujeme do valčeka, ktorý päsťou utlačíme.
Nakrájame na malé kúsky.
Tie hádžeme do vriacej vody.
Hneď, keď knedle vyplávajú na povrch, 3-4 minúty varíme.
Deravou vareškou ich vyberieme.
Polejeme rozpusteným maslom a podávame.
Prípadne môžete podávať s kyslou smotanou, práškovým cukrom a čerstvým ovocím.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)