Domáca sekaná je typické jedlo, ktoré obľubuje väčšina z nás.
Tento lahodný pokrm si môžete vychutnať napríklad aj v kruhu priateľov a rodiny pri špeciálnej príležitosti alebo oslave.
Fantastický recept na najchutnejšiu domácu sekanú z youtube kanála zdrowe i smaczne przepisy.
Potrebujeme:
500 g mletého bravčového mäsa
300 g mletého kuracieho mäsa
2 vajcia
150 g kyslej smotany
3 PL strúhanky
soľ
mleté čierne korenie
1 ČL provensálskych bylín
1 ČL korenia na mäso
1 cibuľu
rastlinný olej
1 mrkvu
petržlenovú vňať
maslo
100 g syra
kečup
sezamové semienka
Na šalát:
100 g rukoly
3 uhorky
100 g cherry paradajok
1/2 červenej cibule
1/2 papriky
soľ
mleté čierne korenie
1 PL balzamikového octu
sezamové semienka
olivový olej
Postup:
Do misky vložíme mleté bravčové mäso.
Pridáme mleté kuracie mäso.
Potom pridáme vajcia.
Do zmesi pridáme kyslú smotanu.
Nasypeme strúhanku.
Posolíme a posypeme čiernym korením.
Pridáme provensálske bylinky.
Nasypeme mäsové korenie.
Cibuľu nakrájame na kocky. Na panvici zohrejeme olej.
Pridáme cibuľu a necháme smažiť.
Ošúpanú mrkvu na hrubo nastrúhame.
Pridáme k cibuli. Premiešame a smažíme 2-3 minúty.
Osmaženú zeleninovú zmes pridáme do misky s mäsom.
Všetko spolu rukou premiešame. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Dobre zamiešame.
Zapekaciu formu vymastíme maslom.
Vložíme mäsovú zmes a rovnomerne zarovnáme.
Syr nakrájame na kocky.
Kúsky syra poukladáme na vrch mäsovej hmoty.
Potom syr zatlačíme dovnútra a prekryjeme mäsovou zmesou.
Vrch potrieme kečupom a posypeme sezamovými semienkami.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.
Do misky pridáme rukolu.
Z uhoriek odrežeme konce.
Prekrojíme na polovicu a nakrájame.
Pridáme do misky s rukolou. Rajčiny prekrojíme na polovicu a vložíme do misky.
Polovicu červenej cibule nakrájame na plátky a pridáme do misky.
Pridáme na kocky nakrájanú papriku.
Zeleninu osolíme a posypme čiernym korením.
Polejeme octom.
Pridáme sezam, olivový olej a dobre premiešame.
Hotovú sekanú servírujeme s osviežujúcim šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: