Prvú várku som piekla doobeda a poobede už neostal ani jeden kus.
Výborné pre všetkých, ktorí nestíhajú robiť buchty z kysnutého cesta, alebo jednoducho majú chuť na niečo rýchle a vynikajúce.
Chutia trochu inak ako z kysnutého, ale sú naozaj výborné a hlavne mäkučké.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Určite budete robiť pravidelne.
Potrebujeme:
8,5 dkg masla alebo tuku na pečenie
30 dkg polohrubej múky
1 vanilkový cukor
2 lyžice práškového cukru
1 dcl sladkej smotany (môžete dať aj šľahačkovú smotanu)
trochu citrón. kôry
1 vajíčko
1 prášok do pečiva
Na plnenie:
Lekvár
Tvaroh s hrozienkami
Nutela
Džem
Z tejto dávky vyjde asi 22 malých buchtičiek
Na posypanie:
Práškový cukor
Postup:
Maslo rozdrobíme v múke.
Zmiešame s práškom do pečiva a cukrami.
Pridáme vajíčko.
Vmiešame aj smotanu a vypracujeme jemné cestíčko.
Rukami odoberáme kúsky cesta.
A v dlaniach roztlačíme na placku.
Každú placku naplníme a zabalíme, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Natrieme vymiešaným žĺtkom.
Pečieme pri 175°C asi 15-20 minút.
Hotové buchty pocukrujeme.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)