Cuketa je obľúbená zelenina, ale názory na ňu sa u ľudí často líšia.
Túto zeleninu s obsahom vitamínu C sa však oplatí zaradiť do svojho jedálnička, keďže z nej môžete pripraviť chutné jedlo.
Jednoduchý recept na fantastickú plnenú cukinu z portálu souspark.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1/2 veľkej cukety
80 g ryže
1 cibuľu
400 g mletého mäsa
1 ČL soli
1/2 ČL mletej papriky
1 ČL údenej papriky
4 paradajky
100 g syra
1 zemiak
Postup:
Do hrnca pridáme ryžu.
Nalejeme vodu.
Ryžu uvaríme do mäkka.
Veľkú cuketu prekrojíme na dve časti.
Lyžicou odstránime vnútro.
Cibuľu nakrájame na malé kocky.
Do misky pridáme mleté mäso.
Pridáme nakrájanú cibuľu.
Zmes osolíme.
Pridáme mletú a údenú papriku.
Potom pridáme uvarenú ryžu.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Paradajky umyjeme.
Nakrájame na kolieska.
Na jemnom strúhadle nastrúhame syr.
Polovicu mäsovej zmesi rozložíme na cuketu.
Zemiak nakrájame škrabkou a rozvrstvíme na mäsovú zmes.
Potom poukladáme plátky paradajky.
Na vrstvu paradajky rozložíme mäsovú hmotu.
Posypeme nastrúhaným syrom.
Cuketu položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech s cuketou vložíme do predhriatej rúry,
Pečieme pri teplote 200°C 40 minút.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!