Lahodné kuracie kúsky zapekané spolu so zeleninou, ktoré si zamilujete.
Tento pokrm sa u nás teší všeobecnej obľube, čiže ho máme na tanieri párkrát do týždňa.
Fantastický recept na zapekané kuracie mäso so zeleninou z youtube kanála Meister der Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 cibuľu
4 zemiaky
2 kuracie prsia
olivový olej
2 vajcia
200 ml smotany na varenie
100 g syra
1 paradajku
jarnú cibuľku (voliteľné)
soľ
mleté čierne korenie
1 ČL karí korenia
provensálske bylinky
Postup:
Na začiatku nakrájame cibuľu na kocky.
Nasypeme ju na dno sklenenej zapekacej formy.
Zemiaky ošúpeme a umyjeme.
Nakrájame na plátky.
Pridáme do formy.
Posypeme soľou a čiernym korením.
Premiešame.
Kuracie prsia nakrájame na kocky.
Posolíme a posypeme čiernym korením.
Rukami dobre premiešame.
Mäso naukladáme na zemiaky.
Do misky pridáme vajcia.
Nalejeme smotanu.
Pridáme karí korenie.
Osolíme.
Nakoniec pridáme provensálske bylinky.
Metličkou dôkladne vymiešame.
Zmes nalejeme do zapekacej formy.
Formu prekryjeme alobalom.
Vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40-50 minút pri teplote 200°C.
Na hrubom strúhadle nastrúhame syr.
Po uplynutí doby vyberieme formu z rúry.
Odstránime alobal a posypeme syrom.
Rajčinu nakrájame na plátky.
Plátky poukladáme na vrch jedla.
Posolíme a formu vložíme späť do rúry.
Pečieme ďalších 15 minút pri teplote 200°C.
Po upečení posypeme jarnou cibuľkou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/AwkQAPdaG9U