Neodolateľné medové pláty spojené lahodným smotanovým krémom.
Táto torta je u nás absolútnym hitom a vďaka tomu je žiadaná pri každej možnej príležitosti.
Vynikajúci recept na domácu medovú tortu z youtube kanála PAZANDA ZAMIRA.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
4 vajcia
1 šálku kryštálového cukru
100 g medu
100 g masla
1 ČL jedlej sódy
1,5 šálky hladkej múky
štipku soli
Na krém:
500 g kyslej smotany (20-25%)
100 g práškového cukru
objem pohára je 250 ml
Postup:
Do hrnca pridáme med. Hrniec preložíme na sporák.
Med varíme na miernom ohni.
Pridáme jedlú sódu.
Za stáleho miešania varíme dve minúty.
Potom pridáme zmäknuté maslo.
Zamiešame.
Potom hrniec odstavíme zo sporáku a miešame, kým sa maslo nerozpustí.
Do samostatnej misky pridáme vajcia.
Pridáme štipku soli.
Mixérom šľaháme.
Počas šľahania pridávame cukor.
Potom pridáme medovú zmes a vyšľaháme.
Zmes ešte premiešame špachtľou.
Cez sitko preosejeme múku.
Metličkou vymiešame.
Cesto nanesieme naberačkou do okrúhlej formy vystlanej papierom a rozotrieme po celej ploche.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 12 minút pri teplote 180°C.
Upečené cesto vyberieme a položíme na papier na pečenie.
To isté zopakujeme aj so zvyšným cestom (tri cestá použijeme na tortu a štvrté rozdrobíme).
Do misky pridáme smotanu.
Pridáme práškový cukor.
Špachtľou dôkladne vymiešame.
Cesto položíme na tácku vystlanú papierom na pečenie.
Potom cesto potrieme smotanovým krémom.
Preložíme ďalším cestom a potrieme.
Položíme posledné cesto a celú tortu potrieme krémom.
Na vrch a boky torty nanesieme rozdrobené cesto.
Odstránime papier na pečenie.
Tortu vložíme do chladničky.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: