Recept som našla na internete už asi 5 rokov dozadu a vyskúšala som, pretože je to veľmi jednoduché a potrebujete len 3 prísady.
Navyše, nemusíte variť a ani sa obávať o trvanlivosť.
Pokojne vám vydrží celý rok (teda ak sa nezje).
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Čo sa týka používania, nám absolútne najviac chutí v domácom guláši, ktorému dodá táto zmes jedinečnú a vynikajúcu chuť.
Zmes je ale výborná aj na pizzu, do omáčok, polievok, alebo trebárs aj sama o sebe – napríklad na topinky.
Určite skúste aspoň pár pohárov, nebudete ľutovať.
Potrebujeme:
2 kg paradajok
300 g cesnaku
50 g soli
Voliteľné:
Bylinky podľa chut
Koreniny podľa chuti
Pálivá paprika
Farebná paprika
Postup:
Cesnak očistíme.
Paradajky umyjeme a očistíme.
Potom pokrájame na štvrtinky.
Obe prísady zomelieme v mlynčeku na mäso.
Plníme do sterilizovaných pohárov.
Ja som si poháre ja viečka vyvarila.
Môžete ale skúsiť aj sterilizáciu v rúre
Ak ale nemáte čas, dá sa sterilizovať aj v mikrovlnke.
Moja babička mala špeciálny zlepšovák a každý vrchnák aj hrdlo pohára ešte potrela alkoholom.
Poháre stačí uložiť na chladnejšie miesto v dome (ja skladujem v komore).
Nemusíte sa obávať, že sa pokazia.
Cesnak a soľ sú skvelé konzervanty a vydržia pokojne 12 mesiacov.
Ja mám dokonca aj staršie poháre a nič im nie je!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)