Ak pripravujete hydinové pečienky často, určite viete, že občas počas tepelnej úpravy stvrdnú a výsledok už ani zďaleka nie je taký chutný, ako by ste chceli. V našej rodine sa tento recept traduje už dlhé roky a na používame ho vždy práve pri príprave hydinových pečienok. Vďaka tejto marinády sú mäkké a úžasne chutné, oplatí sa vyskúšať.
Potrebujeme:
1 kg hydinových pečienok
3 ks cibule
6 strúčikov cesnaku
2 lyžice kukuričného škrobu
2 lyžice medu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 lyžice paradajkového pretlaku
Horúcu vodu na zriedenie
70-100 g bravčovej masti
1 lyžičku sladkej papriky
Soľ – pridávam vždy až na koniec
Postup:
Pečeň očistíme, zabalíme do fólie a zľahka poklepeme – stačí aj širšou stranou čepele noža.
Potom nakrájame, preložíme do misky a posypeme paprikou a škrobom. Necháme chvíľu odpočinúť, pridáme pretlačený cesnak, zalejeme časťou rozpustenej masti a necháme odpočívať ešte 15 minút.
Paradajkový pretlak zmiešame s medom a pridáme aj trochu horúcej – až vriace vody na zriedenie – vznikne nám redšia zmes.
Na rozpálenej masti opražíme cibuľku a pridáme aj marinovanú pečienku, ktorú opražíme zo všetkých strán dozlatista. Niekoľko minút dusíme s cibuľkou. Potom zalejeme omáčkou a solíme až tesne pred koncom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: tudasfaja